Над 100 човека се включиха в отбелязването на Световния ден на ходенето в Разград

Над 100 човека на различни възрасти – от деца до пенсионери – се включиха в отбелязването на Световния ден на ходенето. Събитието в Градския парк се провежда за 31-ви път в Разград. Националната спортна проява се организира от Българска федерация Спорт за всички /БФСВ/ съвместно с  няколко български общини, сред които и Община Разград. Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. 

В организирането на събитието в Разград освен основният инициатор за провеждането му в Разград Здравко Душков участваха и представителят на ММС за региона Елеонора Горбанова и специалистът „Спорт” в Община Разград Златина Георгиева.

YouTube

Предвидените маршрути бяха три – 1000, 2000 и 3000 м., но всички тръгнаха в колона по най-дългата дистанция. 

Всички, преминали през маршрута, участваха в томбола с много предметни награди – фланелки с логото на проявата, спортни артикули, раници.  

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Posted by Община Разград on Saturday, October 7, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе