Бъдещето на младите хора и запазването на културното наследство – гарант за развитието на Разград – нашият общ дом!

Всички се радваме на успехите на нашите деца и млади таланти. Гордост за всеки разградчанин е когато разбере, че наше дете или някой наш съгражданин е победил или постигнал отличен резултат в спортно състезание, олимпиада или конкурс. От друга страна срещаме мълчаливото неодобрение на обществото, когато подрастващите не учат или не спортуват, а си губят времето, висейки по кафенета, в социалните мрежи или се занимават с по-лоши неща.

Важно е да обърнем внимание и на другата страна на медала и да отчетем, че материално – техническата база, в която спортуват или учат нашите деца далеч не е най – добрата.

YouTube

Затова основен мой приоритет ще бъде да продължим започнатото обновление на материално – техническата база за спорт и обучение на нашите деца и юноши. Спортна зала „Абритус“ отвори врати, но треньорите от спортните клубове ми споделиха, че Разград има нужда от зала за кондиционни тренировки, където нашите спортисти да тренират. Особено важна е тя за лекоатлетите, но в нея ще се готвят и баскетболистите, волейболистите, борците и представители на други спортове.

Друго важно съоръжение е градският колодрум. Този значим обект е един от най – старите в България и има сериозна нужда от основен ремонт. Затова с моя екип през тази година отделихме 36 000 лв. и предложихме тези пари да бъдат одобрени в бюджета за изготвянето на проект за ремонта. Основно изискване в заданието ще бъде проектантите да дадат решение за изграждане на мултифункционално игрище в средата на колодрума.

В началото на годината кандидатствахме по плана за възстановяване и устойчивост за изграждане на младежки център. Тук освен изграждането на конферентна зала с капацитет от 100 човека, компютърна зала, 5 мултифункционални зали, ще има и кампус за настаняване. Към центъра ще бъдат разкрити 10 работни места и ще предлага не само услуги за личностно развитие на деца и младежи, но и повишаване на професионалните компетентности съгласно нуждите на пазара на труда.

Наред с подобряване на материалната база и разкриването на нови извънкласни форми, ще инвестираме и в подобряване на квалификацията на спецалистите, чиято дейност е насочена към ранното откриване и предлагането на подкрепа за талантливи деца и юноши.

Предвиждам и програма за подпомагане на младежки дейности по читалищата от общината.

Друг основен приоритет засягащ не само младите хора, но и всички жители на общината е културата. Сектор, който е особено важен и лично за мен. Ще съхраним традиционните за Разград събития и културни прояви, но и ще надградим и ще добавим нови, като част от културния календар на общината. Предвиждам създаване на музикален фестивал за песен, както и местни фестивали в селата, където успешно са стартирали такива, и имат потенциал за надграждане и развитие. Община Разград има изключително богата история, наситена с множество исторически събития и факти, но и с исторически обекти от национално значение. Тези обекти имат нужда от популяризиране и добра реклама. В партньорство с музея ще бъдат изградена дългосрочна рекламна стратегия за привличане на повече туристи и посетители. В допълнение към това ще се създаде виртуална разходка. В програмата си съм заложил увеличаване на постоянната експозиционна площ в Регионален исторически музей – Разград, както и изграждането на Исторически парк, посветен на нашето минало от праистория до наши дни. Ще продължа да указвам своята лична подкрепа към професионалните културни институти и читалищата.

Трябва да ангажираме свободното време на младите хора и да ги насърчим за активно участие в културния живот на Разград. Предвиждам да работим в тясно сътрудничество с културните институти, като да разработим доброволчески програми, в които да бъдат включвани ученици и младежи в провеждането на събития. 

Ще продължи и подобряването на материалната база на културните институти, за които и през вече изтичащия мандат беше осигурен значителен финансов ресурс. Благодарение на това беше извършен ремонт на Етнографския музей, Музикалната школа, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, покрива на Художествена галерия „Проф. Илия Петров” и други. Предстои да започне и ремонт на една от най – емблематичните сгради в Разград – тази на Музикалния дом.

Добрин ДОБРЕВ, независим кандидат за кмет на община Разград.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе