Лудогорец победи с 4:0 Пирин (Благоевград) у дома (ВИДЕО)

Лудогорец постигна лесна победа с 4:0 над Пирин. Тя дойде след ранен гол на Спас Делев, който е бивш играч на благоевградчани, дежурните попадения на полския национал Якуб Пьотровски и бразилеца Руан, както и гол на Кайо Видал.

Треньорът на домакините беше направил 4 промени в своя тим за разлика от 1:7 от Нордселанд. Местата си запазиха Фон Витри, Сундберг, Сон, Гонсалвеш, Пьотровски, Мунир и Руан. Вместо Серджио Падт, който не беше в групата, излезе Симон Слуга.

YouTube

В 5-ата минута благоевградчани стигнаха до добро положение, но Юго Комано не уцели вратата, макар и да избяга от защитата на Лудогорец. Секунди след това Спас Делев даде преднина на домакините. Рик Джонатан центрира с ляв крак, а Делев с глава не остави шансове на Кирев.

В 19-ата минута студен душ смрази домакините. Удар в главата получи Клод Гонсалвеш. По принцип той играе с контактни лещи и явно почувства огромна болка след съприкосновението с Аймен Суда, което беше в лявото око. Португалецът бе изнесен на носилка и не успя да продължи двубоя. В 29-ата минута Якуб Пьотровски пробва своя късмет, но не затрудни Кирев. Домакините продължиха да натискат и вратарят на „орлетата“ блесна с двойно спасяване след удари на Аслак фон Витри и Якуб Пьотровски.

В 34-ата минута Симон Слуга спаси своята врата след много опасен удар на Аймен Суда. В ответната атака Мунир можеше да отбележи първия си гол с екипа на Лудогорец, но рикошет го лиши от това. Последва нова добра възможност за Мунир, който обаче отново не успя да се възползва.

Втората част започна с нов пропуск на Мунир и реакция на Кирев. Пьотровски също изстреля снаряд към вратата, но в аут. Последва нов изстрел на искащия на всяка цена дебютен гол Мунир, но пак в аут. В 61-ата минута Якуб Пьотровски сложи точка на спора. Той получи центриране от резервата Кайо Видал и с глава не остави шансове на Марио Кирев.

В 66-ата минута Руан отбеляза за 3:0. Това се случи след сериозно разбъркване. При него пострада младият Мартин Бачев, който докато лежеше на терена, покриваше засадата. Неговата глава бе сцепена и от нея течеше кръв. Съотборникът му Аюб Абу обаче не изрита топката в тъч, а я подари на Аслак фон Витри, който участва при гола, отбелязан от Руан. Голът бе потвърден след дълга проверка на ВАР.

Малко преди края на срещата в игра за Лудогорец се появи Тодор Неделев. Това бе първи мач за плеймейкъра от 22 юли. В 79-ата минута Рик се отчете с втора асистенция, в случая за Кайо Видал, който елегантно прехвърли Марио Кирев – 4:0! До края на срещата играещият много силно Рик пропусна 100-процентово положение.

По този начин Лудогорец сложи край на серията от две поредни победи на Пирин в Разград и се доближи на 7 точки от лидера Локо Пд. Още повече, че „орлите“ са с два мача по-малко.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе