Мирослав Грънчаров: Кварталите и селата няма да са заварените деца на властта в Разград

Мирослав Грънчаров: Кварталите и селата няма да са заварените деца на властта в Разград, ще започнем да благоустрояваме територията във вилните зони, гражданите ще решат докъде ще стигнем в урбанизацията.

Неравенствата между отделните квартали на Разград и разликите в благоустройството  на града и селата са факт. Има места в общинския център, които  са добре обгрижени и подредени и други , които са занемарени и недостоерни.

YouTube

Като кмет ще работя за създаването на съвременна среда за живот във всички населени места.

Вилните зони край лозята

Ще започна от там, където няма път, където електричеството е непостоянно и няма  никакво благоустройсто – от вилните зони край лозята.  Там  се е оформил нов квартал, и много хора  са  се преместили да живеят близо до природата.

В момента  тази територия се води  земеделска земя, там са лозята на  старите  разградлии. Няма пътища, няма съвременна  инфраструктура, а много семейства с деца, данъкоплатци, които  честно си плащат местните  налози, живеят там. Те имат право да получават публични услуги както останалите граждани.

Като заместник-кмет през изминалия мандат започнах работа по преотреждане на имоти, които да предоставим на енерго-снабдителната компания за строителство на трафопостове. Целта е да осигурим качествено електрозахранване.

Много е амбициозно да мислим за урегулиране в този район, защото да се строят пътища и каквото и да е, трябва да се отчуждават частни имоти за публично ползване. Не знам дали хората  искат това и дали  са готови за подобен процес. Но няма как да строим асфалтови улици, ако те не отговарят на стандартите за строителство на пътища.. Но аз смятам, че процесът на урбанизиране в лозята  трябва да започне.

ж.к. „Орел“

Това е малък град, в големия град И заслужава  много повече. Там ще разкрием административен център, където хората ще могат да получават  изнесени на гишета услуги, за които сега трябва да идват в центъра на Разград.

Има имот за нов младежки парк и ще го направим с алеи и Ронд за изяви.

Общината ще осигури помещение за аптека и ще дадем възможност  на предприемачите   да се възползват от нашето предложение

Изграждане на улично осветление в неремонтираната част на комплекса.

кв. „Абритус“

Младежкия парк до Исперихския път ще  стане  привлекателно място за отдих. Чешмата там ще бъде възстановена, Ще  потече вода и от другата чешма до пътя за  Исперих.

Паркингите пред блоковете срещу училище „Паисий“ ще бъдат асфалтирани, а детската площадка до магазин „Кристал“ на улица “Абритус“ ще има нова  изкуствена настилка.

Селата

Селата  ще са равнопоставени с града в планирането на капиталовите ремонти и  изразходването на средства за благоустройство. Кои улици, тротоари, улични лампи, общински сгради ще се ремонтират, реновират или ще сменят предназначението си, ще решават местните общности, а общинската управа ще  работи по плана на гражданите.

Детски площадки, зелени площи и фитнеси на открито ще  изграждаме  и в селата. И ще поддържаме съществуващите. Ще косим и поддържаме в приличен вид гробищните паркове,

Поддържането на  традициите и местните културни обичаи ще е приоритет за кметствата. Всяко читалище ще бъде подпомагано при организиране на празници,  ритуални обреди и други инициативи, в полза на общността в селото.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе