Кандидатът за кмет Галина Георгиева се срещна със секретари и председатели на читалища

Кандидатът за кмет Галина Георгиева се срещна с представители на читалищата в община Разград. В предизборната среща участваха и кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ Наско Анастасов, Надежда Радославова и Павел Наковски.

Георгиева представи част от приоритетите си, които са включени в предизборната й програма. Това, което касае читалищата бе, че тя се ангажира да намери предназначение на сградния фонд от закрити училища и детски градини в населените места. Нейната идея е, тези сгради, вместо да пустеят, да се превърнат в обособени места за изкуство и спорт, каквито имат нужда във всяко село и да се разшири дейността и обхвата на читалищата.

YouTube

Галина Георгиева представи най-спешните си приоритети, които са заложени в програмата й за управление. Тя сподели също, че ги смята за много добри и това, че вече е видяла част от тях заимствани в програмите на други партии, потвърждава този факт.

Реновиране на пречиствателната станция и реализиране на водния цикъл е първата задача пред нас, когато спечелим изборите, каза кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ. Тя сподели, че ще продължи с нейния екип да довършва хубавите неща, които са започнати, но със сигурност състоянието на река Бели Лом не е сред тях. „Всички виждаме как изглежда коритото на реката и прилежащите площи, това трябва да се промени и да се направи зона за отдих, разходки и развлечения“, каза Георгиева. Тя посочи като добър пример за подобен реализиран проект коритото на река Тунджа в Ямбол, която е неузнаваема за няколко години, а преди това реката е изглеждала също толкова зле.

Сред приоритетите на програмата също са автобусната линия, която ще бъде субсидирана от община Разград. „Има голяма необходимост хората да имат транспорт като една линия да обслужва големите хипермаркети и възрастните хора да не носят чантите си с покупки, да могат да стигат лесно до отделните точки на града. Автобусната линия ще стига от КАТ и бизнес-зона Перистър до Гробищния парк, като премине през централната част на града.

Облекчаване на трафика по „Априлско въстание“ ще бъде постигнато след изграждане на път, който свързва пътя Разград-Търговище с пътя Разград-Попово. Преди петнадесет години е обещан друг път, който уж да облекчи трафика в града, който трябва да мине покрай сградата на Читалище „Развитие“, това на практика е вътре в града и не облекчава нищо. Налага се да се отчуждават имоти, водят се дела и се плащат общински пари за нещо, което няма да е ефективно. Ние смятаме, че нашето предложение за околовръстен път с велоалея, ще бъде на практика полезно и големите товарни автомобили няма да влизат изобщо в града.

Всички тези идеи са родени на такива срещи, те не са просто измислени от нас, те отговарят наистина на нуждите на общината ни, коментира още Галина Георгиева. Тя говори още за обезпечаване на областната болница с медицински специалисти, като се субсидира тяхната специализация с общински средства, с ангажимент лекарите да останат да работят в Разград.

Крайно време е жена да поеме управлението на Разград, каза Надежда Радославова, и допълни: „жените сме страхотни и можем да се доказваме на всички фронтове“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе