Заместник-кметът Полина Иванова поздрави служителите в Община Разград с Деня на българската община

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова поздрави служителите в Община Разград с 12 октомври – Деня на българската община. Това стана в началото на работния ден днес на партерния и първи етаж на сградата на Община Разград.

Г-жа Иванова увери общинските служители, че цени труда на всеки от тях без значение от длъжността в йерархията на Общинската администрация, защото правят много, за да е Община Разград на нивото, на което е в момента. „Знам, че има дни, в които ви е много трудно, но всички вие сте професионалисти със забележителни качества. Продължавайте в същия дух, гордеем се с вас, разчитаме на вас и вярваме, че бъдещето ще е още по-добро“ – каза още заместник-кметът Полина Иванова. Тя пожела на всички общински служители здраве, много търпение, борбеност и сили за справяне с предизвикателствата, които предстоят в работата им. 

YouTube

Музикален поздрав към общинските служители отправи едно от талантливите деца на Разград – 12-годишната Ирем Али, възпитаничка на Свилена Дечева от Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца.

След краткото приветствие и музикалния поздрав всички служители се завърнаха на работните си места.

Още няколко събития включва програмата за отбелязване на Деня на българската община. В 12,00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметната плоча на първия разградски кмет Георги Попов, която се намира пред Етнографския музей. В 12,15 ч. в самия музей пък ще бъде открита изложба, посветена на Георги Попов.

В 13,30 ч. в залата на 11  етаж на Община Разград започва тържествената сесия на Общински съвет-Разград. Една от докладните записки, които ще бъдат гласувани на последното за мандат 2019-2023 г. заседание, ще е за удостояване на адвокат Нюсрет Мустафа-Салим с Почетния знак „За принос към местното самоуправление“. Тази награда се връчва ежегодно на 12 октомври – Деня на българската община за дългогодишна работа и заслуги в областта на местното самоуправление.

На 12 октомври 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г. делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. Със свое Решение № 701 / 07.10.2021 г. Министерски съвет на Република България обяви 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе