„Вълци-Разград“ започват новия сезон с нова екипировка, осигурена от Община Разград

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова се срещна снощи със състезателите и треньори от СКБ“Вълци-Разград“ преди тяхната тренировка в спортна зала „Абритус“.

Тя пожела успешен нов сезон на малките баскетболисти и символично връчи един от новите екипи на спортистите на талисмана на клуба – Вълка. Осигуряването на новите екипи бе поето като ангажимент от ръководството на местната управа по време на среща с представителите на двете формации, които се представиха най-добре през предходния сезон – момичетата и момчетата до 13-годишна възраст са вицешампиони на страната.

YouTube

„Екипите са подарък от Община Разград и като амбиция и стимул за по-малките“ – обърна са към състезателите си треньорът Пенко Велчев. Той благодари на местната управа за подкрепата, която оказва на спорта, и изрази увереност, че неговите възпитаници ще продължат да представят Разград по достоен начин.

„Блестящо се представихте, очаквам и ви пожелавам още по-силен сезон, а Община Разград ще помага с каквото може. Най-важното е да сте здрави, а също да имате успехи и в училище.“ – обърна се към състезателите заместник-кметът Полина Иванова.

С новите екипи ще се състезават четири от формациите на „Вълци-Разград“ – елитните групи 14-годишни момичета и момчета, момчета 15 години и елитната група момичета 16 години. Новият сезон започва с тренировки и първи срещи в ремонтираната спортна зала „Абритус“. Новост за родителите е и асфалтираният преди дни паркинг до залата, част от изпълнението на обществена поръчка с предмет „Извършване на текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград по обособени позиции”.

На 14 октомври, събота, от 11,00 ч. в зала „Абритус“ е първият мач за сезона, в който момичета до 14 години ще излязат с новите екипи в мач от Елитна група Изток срещу Дунав Русе 2016. От клуба канят любителите на спорта да подкрепят разградските баскетболистки. Ден по-късно – на 15 октомври, неделя – във Варна и момчетата ще дебютират в Елитна група Изток с новите екипи в мач срещу домакините от Черно море Тича.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе