Кандидатът за кмет Васил Петров: Разград има нужда от промяна и съм готов да направя тази крачка

Кандидатът за кмет на Разград Васил Петров бе гост в предизборното студио на Razgrad News.

Той е на 59 години и е роден в Русе. Завършва Висше военно училише в София, специалност транспортен инженер. Към момента се занимава с поддържането на жп линията Русе – Варна.

YouTube

На въпроса  защо се е кандидатирал за кмет Петров сподели, че не одобрява повечето от другите кандидати, защото са били по 4 и повече години на този пост – кметове, областни управители и общински съветници: „Всички те до някаква степен имат вина за състоянието на Разград към момента – безработица, заболеваемост, екология. Виновна е самата управа на града и би трябвало да има промяна, като смятам, че аз съм един от хората, които могат да направят тази промяна“ – каза още той.

За Васил Петров една от най-наложителните промени е децата от общината и областта отново да се раждат в града и в добри условия, а не в съседни градове. Той ще настоява и за децата в неравностойно положение да се отделя определена сума от бюджета, за да се подпомогнат родителите, вместо да се търсят постоянно пари и да се правят кампании: „Не е удачно всички ние, гражданите, да събираме капачки за децата, а в същото време да се дават милиони за други неща“ – категоричен е той.

Петров коментира и друг нашумял в града ни проблем, а именно екологията: „Мога да обещая, че ще се направи всичко възможно този проблем да бъде решен възможно най-бързо, като задачата няма да е лесна, но с участието на гражданите нещата ще се получат“ – смята той. За него на първо място трябва да се докаже, че има такова обгазяване, защото се получават големи разлики между общинските станции и тези на РИОСВ-Русе: „Работи се единствено с доказателства и когато те са налице, трябва да се изиска от тези фирми кои са виновниците, за които да има съответните глоби и наказания“, коментира Петров.

Кандидатът за кмет е и категоричен, че цената на водата също трябва да бъде коригирана: „Напълно подкрепям гражданите в желанието им цената да се намали и също така самият аз ще искам да проверя дали загубите на вода, които се констатират, са реални“ – сподели той.

Други приоритети в управлението му са решаване на проблема със сметосъбирането, както и ремонтите в града, които освен ако не са във връзка с авария, да не се извършват в петък или през почивните дни.

На въпроса защо остава усещането, че се обслужват частни интереси, а не интересите на обществото, Петров сподели: „Винаги има частни интереси, повечето обществени поръчки се дават от общината на определени хора и недоволни винаги ще има“ – смята той. „Ще се постарая тези, които печелят обществените поръчки, да са хора, които наистина ще свършат дадената работа без значение от коя партия са.“

Относно темата за обновяване и разширяване на местата за отдих в и около града Васил Петров е на мнение, че в тази насока има много възможности. „Нужно е да се изградят детски площадки, които да са подходящи за деца на различни възрасти, а не само за по-малките“. Той е и на мнение, че в местността Пчелина е нужно да има повече спортни съоръжения, игрища, за да бъде мястото по-атрактивно и по-достъпно за хората.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе