Кандидатът за кмет Галина Георгиева: Опитът и знанията ми от предишни мандати ще бъдат от полза за развитието на града ни

Кандидатът за кмет на Разград Галина Георгиева бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Тя има юридическо образование и професионална квалификация учител по икономически дисциплини. Работила е като заместник областен и областен управител, а в периода 2015-2019 г. е и заместник кмет на град Разград.

На въпроса защо се кандидатира за кмет Галина Георгиева сподели: „Желанието ми да се кандидатирам е осъзнато и смятам, че последните четири години в града има много проблеми, които трябва да бъдат решени, а и зад мен стои най-многобройната партия, която е преценила, че аз съм най-подходящият кандидат.“

YouTube

Според Георгиева градът ни има нужда от промяна в много направления – коренна промяна на централната градска част, подобряване на състоянието на речното корито на река Бели Лом, площите около нея, както и създаването на хоспис.

На въпроса кои са най-належащите проблеми и какво е тяхното решение Георгиева е категорична, че реконструкция на градската пречиствателна станция е един от проблемите, които задължително трябва да бъде разрешен:  „Нужно е общо решение, зад което всички ние да застанем и смятам, че реконструкцията е възможен вариант и може да се служи с усилията на централната и местната власт.“

По темата с високата цена на водата тя коментира, че решението е възможно с реновирането на пречиствателната станция, тъй като с нов воден цикъл ще се намали както цената, така и загубите по мрежата. Относно безработицата, Георгиева сподели: „Привличането на инвеститори е най-доброто решение на този проблем и именно общината е тази, която трябва да създава благоприятни условия за това. Нужно е да се превърнем в място, където различни по характер производства да започнат да се реализират“ – категорична е тя.

На въпрос от гражданин относно мръсния въздух и миризмите Георгиева е на мнение, че това е един комплексен проблем, изискващ комплексно решение, и не е по силите  само на централната или само на местната власт.: „Мнението ми е, че градската пречиствателна станция трябва да бъде реновирана с целеви средства от държавата и това да се случи поетапно, като общината също трябва да вземе участие и да бъдат предвидени средства в бюджета дори ако е нужно и тегленето на кредит“ – каза още тя.

Галина Георгиева бе попитана и дали ако се наложи ще застане на страната на Разград срещу Домусчиев: „Според мен, всички заедно трябва да застанем на страната на добруването на гражданите и общината, а не срещу конкретен човек, тъй като голямото препятствие изисква обединяване“.

Относно насърчаването на образованието Георгиева е на мнение, че програмата, която предвижда за финансово облекчение на родителите на деца, които активно се занимават със спорт и изкуство, ще има голям ефект върху мотивацията на младите хора и върху техните родители, като тази идея вече е реализирана в няколко общини и дава резултати.

На въпрос защо гражданите да гласуват за нея на изборите Галина Георгиева сподели: „Считам, че имам опита и знанията от предишни мандати, както и съответния екип, който може да реализира правилната програма за града. За мен най-важна волята и добрата работа с правилните хора“  – категорична е тя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе