Кандидатът за кмет Мирослав Грънчаров: Съвременните предизвикателства изискват мениджмънт в управлението и аз ще се справя с това

Кандидатът за кмет на Разград Мирослав Грънчаров бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Той е на 52 години, роден и израснал в град Разград, семеен с две деца.

На въпроса защо се е кандидатирал за кмет Грънчаров отговори: „За четири години като заместник-кмет разбрах какво може да бъде променено и поправено в тази община, за да започне да се движи нагоре“.

YouTube

Според кандидата за кмет един от най-сериозните проблеми в града е политическата апатия, в която са изпаднали съгражданите му, което пречи на нормалното провеждане на процесите  в общината: „За пример ще дам последното обсъждане на общинския бюджет, който е около 100 милиона – тогава не присъстваха дори общински съветници, което ме навежда на мисълта, че никой от съгражданите ни не се вълнува за какво и как ще бъдат изхарчени тези пари“ – каза той. Негова мисия ще бъде съгражданите му да бъдат въвлечени в процеса и да бъдат активни участници, тъй като общината трябва да се допитва до хората какво искат и да обслужва техните интереси с инструментите, които има.

На въпрос на гражданин дали селата ще продължават ли да бъдат пренебрегвани от общината Мирослав Грънчаров сподели, че в предизборните срещи, които е провел до момента, е станало ясно, че проблемите във всички села са идентични – инфраструктурата, свързаността с града, материалната база на пенсионерски клубове и други местни организации: „С моя екип вече сме коментирали възможността в бюджета на община Разград да бъдат отделени всички средства за инфраструктура в една година от мандата – например, във втората година всички средства, предвидени за инфраструктура, да се насочат към селата“. Грънчаров каза още, че в момента се дава конкретна сума пари и се асфалтира една улица до половината, което е грешен начин на работа, който трябва да бъде променен.

Грънчаров бе попитан и дали гражданите имат нужда от по-добри условия за спорт в свободното си  време и ако да, какво може да се направи: „Ние сме спортен град и имаме много сериозни спортни традиции. Грехота е, ако не се полагат грижи за спортната инфраструктура“. Той допълни още, че в града има 3-4 игрища, които в момента са в много лошо състояние, защото са проектирани с естествена трева, която се поддържа много трудно. Неговата идея е настилката да бъде сменена с изкуствена, за да може всеки гражданин да може да спортува.

На въпроса какво е направил като заместник-кмет, за да се цели в кметското място, Грънчаров сподели: “Работата в общинската администрация и всички постижения, които имаме през последните 4 години са колективни усилия. Може би аз съм човекът, който е вкарал енергия и е направил разлика от предните управления“.

По темата с безработицата кандидатът за кмет е на мнение, че община Разград има механизъм да създава добри условия за икономическо развитие и бизнес зона „Перистър“ е един много ярък пример за това как може вложена енергия от определени хора да раздвижи територията и да се създадат предпоставки за правене на бизнес: „Това е единственият и най-силен инструмент, който може да помогне да се привлекат инвеститори и да се въведат справедливи и качествени заплати, което ще създаде конкуренция в другите предприемачи и така постепенно нещата ще започнат да се случват“ – категоричен е Грънчаров.

На въпрос каква е стратегията му за повишаване качеството на въздуха той сподели, че това е огромен проблем, който се наслагва последните осем години и става все по-сериозен: „Потърсих помощ от правителството и на сесия на общинския съвет се появи министър на околната среда и водите, който пое ангажимент да активира всички служби, които ръководи, за да се намери решение на проблема. След това имаше много проверки и актове и проблемът започна да отшумява, но единственото решение е само и единствено контрол“ – добави кандидатът.

Грънчаров бе попитан и дали ще успее да се справи с разрушенията от БСП и дали би се противопоставил на Домусчиев, ако с наложи: „Няма да говоря срещу опоненти, а ще говоря за това, което аз бих направил – категоричен е той. – А дали бих се противопоставил на някого в държавата – да, ако неговите желания нарушават интересите на обществото“.

Кандидатът за кмет получи и въпрос каква е стратегията му за справяне с бавната и мудна администрация в общината и дали ще бъдат допуснати да  работят и млади хора, на което той отговори: „Ако управлявам  аз администрацията, в нея категорично ще присъстват млади хора, защото съвременните предизвикателства за работа в общинската администрация изискват компютърни умения креативност, бързина и любов към работата“.

На финала Мирослав Грънчаров бе попитан и защо гражданите да гласуват за него: „Аз съм най-енергичният, най-откровеният и имам нужната сила и енергия, за да се справя със задълженията си. Познавам и живия живот, а съвременните предизвикателства и критерии за добро управление изискват повече мениджмънт в управлението на една община и това е нещо, с което мога да се справя“ – завърши Грънчаров.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе