Пристигнаха изборните бюлетини за област Разград (ВИДЕО)

Днес, 21 октомври, в Областна администрация Разград пристигнаха  бюлетините за изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври. Организацията бе на областния управител Владимир Димитров, а дейностите по приемането на бюлетините направляваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на местните избори Светлин Симеонов, заедно с Красимира Димитрова – член на екипа.

Те получиха и приеха отпечатаните хартиени бюлетини за местните избори,  подпомагани от служители от Областна администрация Разград и Община Разград.

YouTube

Бюлетините ще бъдат съхранявани в охранявано от полицията помещение в Областна администрация до предаването им в общините в сряда.

За всяка секционна избирателна комисия има осигурени също така видеозаснемащи устройства.

Приети бяха и пет специализирани устройства за електронно машинно гласуване, на които от понеделник желаещи граждани ще могат пробно да се упражнят как да дадат своя вот, преди изборите. Три от тези машини имат софтуер за гласуване за общински съветници и кмет, а две – с общински съветници, кмет на община и кмет на кметство. Устройствата, които ще се използват в изборния ден ще бъдат доставени във всички ОИК през следващата седмица.

Вчера от Главна дирекция ГРАО в МРРБ бяха получени и окончателните списъци за гласуване, които ще бъдат раздадени на общините. За всички тези дейности е налице отлична координация и взаимодействие на Областна администрация с Областна дирекция на МВР Разград, общините и ОИК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе