Кандидатът за кмет Мария Господинова: Подготвени сме и приносът, който можем да донесем, ще се забележи почти веднага

Кандидатът за кмет на Разград Мария Господинова бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Тя живее и работи в Разград, семейна с две деца.

На въпроса защо се е кандидатирала за кмет, Господинова отговори: „Трябва да вземем инструментите в свои ръце, тъй като наблюдаваме последните месеци много лоша тенденция -хората излизат да протестират и са видимо недоволни от това което се случва до момента.“

YouTube

Според Мария Господинова най-важните проблеми в града са на първо място лошият въздух и миризмите: „Това е много дълъг процес, който изисква по-задълбочен анализ и по конкретни и ясни действия.“ – каза тя. Друг проблем според нея е демографската криза и миграция, които са пряко следствие на застаряващото население.

На въпрос на гражданин как ще се справи с безработицата в града и докога ще плащаме най – скъпите ток и вода Господинова отговори: „ Проблемът не е толкова в липсата на кадри, а в това, че не предоставяме достатъчно условия за младите, така че да ги задържим в Разград – Затваряме детски градини и училища, имаме липса на медицински кадри.“ Друг значим фактор за нея е и липсата на жилищна политика: „Кадрите, които ние искаме да имаме очевидно ще дойдат отвън и те ще трябва да живеят някъде, децата им да учат и да се развиват. Тъй като това не е осигурено от нас тези хора ще трябва да дадат част от своите средства за да останат тук. И това би ги разколебало. – категорична е тя.

Мария Господинова бе попитана и защо в телевизионно интервю споделя, че населението намалява, в предизборния си клип че ще се строи нов квартал, защото няма достатъчно жилища, а след това в  програмата си променя строителството на квартал с изграждането на ВИК мрежа в Арменските лозя: „Няма никаква промяна в това, което първоначално сме казали като приоритет и н виждам защо би било проблем изграждането на такъв квартал, тъй като това е потенциална зона в която може да се случи това, но за да бъде направено трябва да се подмени и ВИК мрежата.“ Тя е категорична и че хората в тази зона не трябва да се стресират, че ще наруши тяхното спокойствие, тъй като това няма да бъде допуснато.

На въпроса дали ще управлява със стари методи и средства: „Избягвам да коментирам това, което е било преди и ако започнем да ровим как е управлявана общината досега няма да има нищо продуктивно и човек който се рови в миналото няма поглед в бъдещето. Това което виждам до момента като модел на управление не ми харесва.“ Според нея административната част трябва да се оптимизира, но това не означава елиминиране на кадри, а да има непрекъснат контакт с хората, които обслужват населението и ако има проблем той да се реши възможно най-бързо.

Тя коментира още и че до момента не се е се интересувала каква е сумата и е категорична, че  това, което прави до този момент не е за заплата, тъй като има приходи, които за нея са достатъчни, за да отглеждам децата си и заплатата не е водеща за нея.

Господинова бе попитана и докога гражданите ще чакат да се оптимизира администрацията откъм хора и ще се пазят гласоподавателите там: „Това е много деликатна тема и хората работещи там малко или много са принудени и имат натиск. Мрежата ще се оптимизира, но хората вътре не бива да са виновници на фона на тази предизборна обстановка.“ – категорична е тя.

На въпрос защо гражданите да гласуват за нея кандидатът за кмет сподели: ние сме алтернатива, подготвени сме и смятам, че заедно  можем да стигнем до нещо много добро. Властта не е самоцел за мен, но смятам че нашето участие и приноса, който бихме могли да донесем на Разград ще се забележи и то още в първите часове.“ – каза Господинова. Тя е на мнение, че хората са достатъчно добре информирани и ще направят своя най добре информиран избор: „Мога да призова хората да направят така, че да не се разочароват за пореден път от това, което ще изберат.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе