Монтираха нови пет подземни контейнера в Кубрат (ВИДЕО)

По график Община Кубрат монтира нови пет допълнителни съоръжения за подземни контейнери на територията в град Кубрат, като с това общият брой на съдовете вече възлиза на 12 подземни съоръжения за сметосъбиране. Монтажните дейности в лудогорския град бяха проследени днес от в.и.д. кмет на община Кубрат, г-н Мирослав Йорданов, който уточни, че това е последната фаза от изпълнението на обществената поръчка с предмет изграждане на подземни съоръжения за събиране на отпадъци. Общината е първа в област Разград и региона, изградила подземни контейнери на своя територия.

Решението на Общината включва иновативни подземни съдове, които не позволяват разхвърлянето на отпадъците по земята и предпазват градските площи от замърсяване и миризми. Този модел вече привлече вниманието и на други общини, както и на хора в чужбина, които изразиха своите адмирации към Общината за избрания подход към решаване на проблема с отпадъците. Всяко едно от 12-те съоръжения представлява подземно бетоново корито, в което са интегрирани подземно хидравлично устройство и два контейнера с обем от 2 х 1100 литра за отпадъци от вида пластмаса, хартия и картон, стъкло и органични отпадъци.

YouTube

Съоръженията вече са позиционирани в района на църквата и парк „Омол“ в Кубрат, в района на покрития общински пазар, на пл. „Възраждане“, в района на РУ на МВР в Кубрат, като такива към момента се доизграждат на ул. „Цар Освободител“ в района на квартал „Кос“ и на улица „Хан Крум“ в района на т.нар. „Козирка“ в град Кубрат. „Определено това иновативно решение дава добри резултати, което е в полза на гражданите. Естествено, съоръженията трябва да се пазят, защото това е за всички нас.

Общината полага усилия за почистването и сметосъбирането, но също така е важно и гражданите да вземат активно участие и да съдействат в този процес,“ призова кметът Йорданов. Община Кубрат продължава да се ангажира с проекти и инициативи, насочени към подобряване на качеството на живот на своите граждани и опазване на околната среда.

ОБЩИНА КУБРАТ МОНТИРА ОЩЕ НОВИ ПОДЗЕМНИ КОНТЕЙНЕРИ По график Община Кубрат монтира нови пет допълнителни съоръжения за…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, October 18, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе