Отбелязаха Международния ден на готвача в ПГИ „Робер Шуман“

На 20.10.2023 г. в ПГИ „Робер Шуман“ отбелязваме международния ден на готвача! Именно на този ден официално бе открита и новата зона ХВП, финансирана и реализирана по проект „Подкрепа за дуалната форма на обучение“.

Предназначена е за професионалната подготовка на учениците, обучаващи се в направление „Хранителни технологии“. На събитието присъстваха г-н Джипо Джипов – председател на Обществения съвет на ПГИ „Робер Шуман“ и г-жа Албена Добрева – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО гр. Разград. Учениците от професионално направление „Хранителни технологии“ представиха своите умения в перфектно оборудваната кухня, използвайки най–добрите кухненски помощници, организираха кулинарна работилница, с която изненадаха всички нас.

YouTube

Денят на готвача се отбелязва от 2004 година в повече от 70 страни по целия свят, като България е една от тях. Празникът е иницииран от Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS). Всяка година в страната ни се организират шествия и кулинарни изложби, които целят да привлекат младите хора към професията. Нашите ученици получават най–добрата професионална подготовка, която използват в професионалната си реализация.

Паралелката в направление „Хранителни технологии“ е с над 50 – годишна история. Ние продължаваме традицията и винаги ще се стремим да предоставим на нашите ученици най–добрата професионална подготовка. Благодарим за доверието на всички ученици от професионално направление „Хранителни технологии“ и на техните родители. Честит празник на всички любители и професионалисти на кулинарията!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе