Кандидатът за кмет Хабибе Расим: Разград има нужда от ново начало и ние сме готови да разрешим проблемите на хората

Кандидатът за кмет на Разград Хабибе Расим бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Тя е израснала  Разград, юрист по професия и е работила в общинската и държавната администрация.

На въпроса защо се е кандидатирала за кмет Расим отговори, че първо иска да благодари на партийното ръководство и смята, че ще продължава да оправдава  доверието им и за в бъдеще: „До този момент съм работила изцяло с граждани и в тяхна подкрепа, така че смятам, че ще се справя и с тази задача като кмет на Разград. Като личност съм упорита и непримирима и се боря винаги срещу несправедливостите. Готова съм да работя открито и с отговорност, за да можем да решим проблемите, касаещи гражданите на община Разград.“ – сподели тя.

YouTube

Хабибе Расим бе попитаната и с какво би променила родния си град: „Градът ни има нужда от нови и модерни политики, Разград трябва да бъде зелен, дигитално структуриран и чист и град, в който младите хора да имат кариерно развитие.

Относно най-важните проблеми в Разград и как би ги разрешила Хабибе Расим бе категорична, че проблемите на общината не са малко и са от различно естество, но безспорно един от най-големите е чистия въздух: „Необходимо е дългосрочно регионално планиране заедно с местната и държавната власт, по-висок контрол и установяване на първоизточниците на замърсяването.“ – каза тя. Расим коментира още, че  през последните години общинските станции отчитат високи показатели за завишение на сероводорода, което е притеснително за всички. Хабибе Расим допълни, че друга главна цел е създаването на подходящи условия за привличане на инвеститори, които да инвестират във високотехнологичните производства, както и повишаване качеството на работа на служителите, работещи към общинските институции. В допълнение кандидатът за кмет каза: „Предвидили сме и облагородяване на междублоковите пространства, също така в последно време се наблюдава и проблем с уличното осветление, който трябва да бъде разрешен тъй като вече имаме много такива сигнали от гражданите, които се безпокоят за своята сигурност.“ – завърши тя.

На въпрос на гражданин защо би искала да станете кмет и какви качества трябва да притежава един кмет Расим сподели: „Кметът следва да бъде мост между гражданите и институциите и да подкрепя решаването на проблемите на хората, като доверието е от изключително значение, за да има по-активно граждански участие.: За нея единствената диплома, която един кмет трябва да притежава е диплома за човечност, която тя притежава.

Хабибе Расим разказа още, че се включва в Движението за права и свободи още през 2005 г. и това и е дало нови хоризонти за развитие и е било голяма школа за израстването и като личност:  „Смятам, че младежко ДПС е като академия за политици където младите кадри могат да се развиват и ако на тези избори се стигне на балотаж една от партиите ще бъдем ние.“ – категорична е тя.

На въпроса дали партията има разбирателство с БСП Расим заяви, че ДПС е национално отговорна политическа партия, която може да си партнира с всеки, който подкрепя идеите и програмата им.

Кандидатът за кмет бе попитана  и дали ще се постави на Домусчиев ако се наложи: „Ние сме правова държава и се ръководим от Конституцията и законите на страната, съответно правомощията на кметът на общината са регламентирани ясно в закона и аз като кмет на общината ще работя за благосъстоянието на жителите и тяхното добруване.‘ – категорична е Расим.

На финала Хабибе Расим бе попитана и защо гражданите да гласуват за нея: „Защото ние предлагаме решения на най-наболелите проблеми на община Разград. .Аз съм млад човек, който е решил да остане да живее и работи в Разград и заедно с моя екип ще бъдем близко до проблемите на хората и ще работим рамо до рамо с обществото, тъй като е време за ново начало в община Разград.“ – завърши тя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе