Лекар с бисерски корени с най-високо доверие сред пациентите

Всеотдайността в работата, грижата към пациентите, дисциплината, постоянството, непрекъснатото самоусъвършенстване чрез самообучение и самообразование не останаха незабелязани от пациентите на младия лекар    д-р Месут Мехмед, чиито корени са от разградското село Бисерци.  А 8както знаем, доверието на болния се печели с точна диагноза и внимание.  Младият  лъчетерапевт, който работи в столичната  Аджибадем Сити Клиник, бе  включен в класацията на вестник „24 часа“ -„Лекарите, на които вярваме 2023“.  Събитието, посветено на професионалният празник на българския лекар (който се отбелязва на 19 октомври)  се проведе на 17 октомври 2023 година в град  София.   Този ден  се чества от 1996 година, когато БЛС избира св. Иван Рилски Чудотворец за покровител на медиците.

„Бях приятно изненадан, когато разбрах, че съм включен в класацията на вестник „24 часа“ като един от лекарите, на които пациентите гласуват доверие. Този момент беше изключително значим за мен и ме вдъхновява да продължа да работя с още повече посветеност и професионализъм в областта на лъчелечението. Събитието даде възможност да се запозная с колеги   и специалности от други болници, както и да обменим ценен опит. За мен  класацията „Лекарите, на които вярваме“ е израз на най-важната и адекватна  оценка за медицинските професионалисти за тяхната ежедневна работа, а именно тази на пациентите, както и отражение на нашия принос към обществото. Чувствам се привилегирован да бъда част от избрания кръг на лекарите, на които хората вярват, и ще продължавам да работя усърдно, за да оправдая това доверие“, сподели развълнуван д-р Месут, малко след церемонията. „ Благодарен съм на целия екип на отделението,  от което съм част, за подкрепата и възможността да се развивам в направлението, което избрах  веднага след като се дипломирах“, добави още д-р Мехмед

YouTube

Визитка: Средно образование учи в МГ „Баба Тонка“ в град Русе профил биология и химия. Висшето си образование получава през 2016 година в Медицински университет София. Д-р Мехмед има над 5 години опит в областта на лъчетерапията и радиохирургията. Професионалните му интереси са свързани лъчетерапия,  химиотерапия, радиохирургия, лечение на злокачествени туморни образувания на белия дроб, както и гинекологични, и мозъчни карциноми. През последните три години д-р Мехмед е преминал няколко международни обучения за лечение на карцином на белия дроб. Професионалните умения на специалиста покриват целия конспект от терапии, прилагани в лъчелечението и радиохирургията. Има завършени практически обучения и специализации в различни страни като Великобритания, Турция, Португалия и Франция. Членства в Гилдията на лъчетерапевтите в България, Клуб „Млад онколог“, Българския лекарски съюз и Европейската асоциация по лъчелечение – ESTRO. Д-р Мехмед участва активно в национални и международни курсове, конгреси и семинари, организирани от ESTRO и Гилдията на лъчетерапевтите в България. Научните му интереси са насочени към карциномите на главата и шията, на женската полова система и на простата, туморите на централната нервна система, на белия дроб и на млечната жлеза, лъчелечението с модулиране на дозата – IMRT, радиохирургията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе