Започнаха текущите ремонти на улици в населени места в община Разград

Започна извършването на текущи ремонти на улици в населени места в община Разград. Дейностите са част от обособена позиция 2 от обществена поръчка с предмет „Извършване на текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград по обособени позиции”. По първата обособена позиция бяха извършени ремонти по 10 обекта в областния град, сред които: асфалтиране на паркинги, улици и междублокови пространства в жк „Орел“, асфалтиране на паркинга до спортна зала „Абритус“, асфалтиране на участъка от бул. „Бели Лом“ от паркинга на блок „Чайка“ до кръстовището с ул. „Н.Икономов“, ремонти на тротоари в жк „Орел“ и други.

YouTube

Обособена позиция 2 включва текущи ремонти в 18 населени места – с. Балкански, с. Благоево, с. Гецово, с. Дряновец, с. Дянково, с. Киченица, с. Мортагоново, с. Осенец, с. Островче, с. Побит камък, с. Пороище, с. Просторно, с. Радинград, с. Раковски, с. Стражец, с. Топчии, с. Ушинци и с. Ясеновец. Те се извършват след предварителни уточнения с местните кметства, които подават определен брой улици, като ремонтът се извършва до предвидената за съответното село стойност. За част от улиците е предвидено цялостно асфалтиране, за други – частични кърпежи, а за някои участъци – полагане на трошено-каменна настилка.

В две от селата ремонтите вече приключиха – Ясеновец и Дянково. Днес работниците от фирмата, спечелила обществената поръчка – „Строймонтаж“ЕАД, работят в село Осенец.

Припомняме, че обществената поръчка с предмет „Извършване на текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград по обособени позиции” бе обявена през месец юли 2023 г. Основните й цели са възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на улиците чрез комплекс от мероприятия съгласно приложимата нормативна уредба и техническата спецификация на обектите включени в нея. Стойността на обществената поръчка е над 800 000 лв., средствата са от общинския бюджет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе