10 гости в предизборното студио на Razgrad News – гражданите питаха, кандидатите отговаряха (ОБЗОР)

През изминалите дни кандидат-кметовете на община Разград гостуваха в предизборното студио на Razgrad News. Те споделиха за намеренията си, реализация на бъдещи проекти и отговаряха на въпроси, задавани от граждани в социалните мрежи и канали на Razgrad News.

Първият гост в нашето студио бе Калоян Монев, който се кандидатира за кмет за втори път: “Градът и общината имат нужда от промяна и начинът, по който се вземат решения към момента, не е най-правилният. Считам, че моята кандидатура е необходима, за да се случи тази промяна, и за да може управленските решения в общината да бъдат вземани от и за хората, а не в нечий друг интерес“ – сподели той.

YouTube

Следващ гост в предизборното студио бе Васил Петров, който е на мнение, че в града ни проблемите са много, но решение за тях има: „Виновна е самата управа на града и би трябвало да има промяна, като смятам, че аз съм един от хората, които могат да направят тази промяна. Не е удачно всички ние, гражданите, да събираме капачки за децата, а в същото време да се дават милиони за други неща“ – каза още той.

Галина Георгиева бе следващият ни гост и сподели, че се чувства подготвена да бъде бъдещия кмет на Разград: „Считам, че имам опита и знанията от предишни мандати, както и съответния екип, който може да реализира правилната програма за града. За мен най-важна волята и добрата работа с правилните хора.“

На въпросите на граждани отговаря и Добрин Добрев, който последните четири години е заместник-кмет: „Всеки проблем на наш съгражданин е проблем и на общината и искаме да скъсим дистанцията между общинските институции и гражданите. Искам да видя Разград като място, което младите хора да предпочитат за развитието си“.

Следващият гост в нашето студио бе Мирослав Грънчаров, също заместник-кмет на Разград. Той сподели, че би се противопоставил на всеки в държавата, ако неговите желания нарушават интересите на обществото. „Познавам и живия живот, а съвременните предизвикателства и критерии за добро управление изискват повече мениджмънт в управлението на една община и това е нещо, с което мога да се справя.“

При нас гостува и гражданският активист и кандидат за кмет Георги Милков: „Потенциалът на Разград в момента не се използва и градът ни има нужда от добър стопанин. Корупцията е основната спирачка Разград да не се развива добре, задушава бизнеса и държи хората на ниски заплати.“

Наш гост беше и Мария Господинова: „Трябва да вземем инструментите в свои ръце, тъй като наблюдаваме последните месеци много лоша тенденция – хората излизат да протестират и са видимо недоволни от това, което се случва до момента.“

На въпроси на граждани отговаря и Валентин Василев, който бе кмет на Разград в периода 2015-2019 г.: „Натрупах изключително голям оперативен опит и от първия ден на избирането ми мога да започна да работя с екипа си в интерес на гражданите. Сигурен съм, че заедно с подкрепата на съграждани ми градът и общината ни ще вървят в по-правилната посока“.

В студиото ни гостува и Симеон Изворов: „ Трябва да стане ясно откъде точно идва замърсяването, тъй като тук не става въпрос само за пречиствателната станция. Общината ще бъде отворена само и единствено за хората като аз ще решавам техните проблеми без лъжливи обещания и празни приказки“.

Последен гост в студиото на Razgrad News бе кандидатът за кмет Хабибе Расим: „Кметът следва да бъде мост между гражданите и институциите и да подкрепя решаването на проблемите на хората, като доверието е от изключително значение, за да има по-активно граждански участие“. Тя добави още, че ще работи за благосъстоянието на жителите на Разград и тяхното добруване.

Участие в предизборното ни студио взеха 10 от кандидатите за кметското място, като единствено Ивелина Ангелова, кандидатът за кмет от ПП „Възраждане“, която също бе потвърдила участието си, не успя да се яви в студиото ни.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе