Мощна буря удари Разград (ВИДЕО) (ОБНОВЕНА)

Проливен дъжд се изля на обяд в Разград. Наводниха се основни улици в града, като ги превърна в реки. Това се дължи на бурята „Киърън”, която частично достигна и България.

Няма данни за пострадали хора. По данни на нашите читатели, има наводнени къщи, приземни етажи, мазета и леки материални щети.

YouTube

Четири сигнала за нанесени поражения от силния дъжд са подадени при дежурния в Общинския съвет по сигурност към Община Разград. Пораженията обаче са на повече от четири места – установиха по време на съвместните си и добре координирани действия служителите от общинските предприятия „Паркстрой” и „Ремонтстрой” и от държавните институции – ОДМВР и РДПБЗН, както и от „Водоснабдяване –Дунав”ООД.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова на място провери как върви отстраняването на пораженията на ул. „Васил Левски”. Сигналът там бе за задръстени шахти и наводняване на пътния участък и тротоарите. За по-бързата и ефективна работа по отпушването на шахтите полицията оказа съдействие за кратковременно затваряне на улицата за движение, след което аварийните екипи се преместиха да отпушат шахтите на ул. „Дунав” до хотел „Централ”, а впоследствие и пред Окръжен съд-Разград.

В същото време работници от „Паркстрой” отстраняваха дървета, паднали по пътя Разград-Дянково и пред детската градина в Ясеновец.

Синоптиците предупреждават за бури и опасно време в цяла България в събота. В сила е оранжев код за проливни дъждове и ветрове.

Към момента няма данни за прекъснато електрозахранване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе