Институции и доброволци започнаха възстановяването на Лъвино

В пострадалото вчера след бурни ветрове село Лъвино текат активни дейности по почистване и възстановяване на населеното място от бедствието. Ръководител на операцията е началника на Районна служба „Пожарна безопасност“ главен инспектор Йордан Рангелов.

Община Исперих е мобилизирала всички ресурси за извършване на възстановителните работи. Ръководството на общината е постоянно в селото и организира на място дейностите.

YouTube

От сутринта представители на Областна администрация са в Лъвино и помагат за операцията. Главен експерт по защита при бедствия и аварии Николай Атанасов оказва организационна и методическа подкрепа за документално оформяне на описи и огледи, съдейства за исканията на пострадалите към АСП и Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване. Съдействие на място в Лъвино оказва и директорът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов.

В дейностите по възстановяване се включват доброволци от селото и от общината, но има и хора от други области, като Варна.

Доброволците на Български червен кръст помагат активно под ръководството на д-р Милена Кехайова.

Община Исперих е организирала топъл обяд за всички нуждаещи. Мобилизирана е много техника – общинска и от предприятия в общината.

Помагат от другите съседни общини с дарения – вода и храна.

Областният управител Владимир Димитров помогна на Енергоразпределение Север да получи подкрепа от други области за да се възстанови бързо електричеството.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Гинка Машова, заедно с Директори на Агенцията за социално подпомагане и на фонда „Социална закрила“ ще пристигнат утре в Разград, за да окажат съдействие на пострадалите населени места.

Община Исперих откри дарителска сметка за възстановяване на щетите, причинени от природната стихия. Всеки желаещ да се включи в кампанията и да дари средства в помощ на пострадалите, може да го направи на откритата сметка на Община Исперих.

Даренията могат да бъдат преведени по банков път на името на:

Община Исперих

Банка: ОББ АД

Банков код – BIC: UBBSBGSF

Банкова сметка – IBAN: BG30UBBS81558400192900

Вид плащане – 445100 /за дарения от страната/

Вид плащане – 445200 /за дарения от чужбина/

Основание: Дарение за пострадалите в Лъвино

От кризисния щаб обявиха също, че има нужда от още доброволци и ако е хубаво времето ще може бързо да бъдат възстановени домовете на хората. Също така отправят молба, ако може да се помогне със строителни материали – може и употребявани, които да са годни, за да влязат в употреба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе