Окръжния прокурор на Разград и директорът на ОДМВР – Разград с извънредна пресконференция относно погрешка отвлечен и бит мъж в Разградско (ВИДЕО)

Окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров и директорът на ОДМВР-Разград Мирослав Иванов дадоха извънреден брифинг в Окръжна прокуратура – Разград относно отвлечен и бит 52-годишен мъж от Хърсово.

По думите на окръжния прокурор става дума за грешка. Бандитите открили банково бордеро с изписан адрес и сума, която е била подменена в банка от лице, живеещо в село Хърсово. Въвели адреса в навигацията, но тя ги объркала и попаднали в грешната къща, където нахълтали и отвлекли 52-годишния мъж.

YouTube

По време на отвличането свидетел е станала 13-годишната дъщеря на мъжа. Сумата, която търсели и искали от хърсовския жител била 3 000 лева. В крайна сметка след час побой над мъжа, разбойниците разбрали, че са объркали човека и са го захвърлили в съседно село.

Задържаха петима от Острово за побой и отвличане на мъж в Хърсово (СНИМКИ)

В следствие на работа на полицията са издирени извършителите и са задържани. Возилото с която са отвлекли и били мъжа в него е иззето от полицията.

По данни на прокуратурата става дума за петима безработни, някои от тях криминално проявени с интерес към бодибилдинга.

Съдът остави за постоянно в ареста двама мъже, привлечени като обвиняеми за отвличане с цел грабеж и причиняване на телесна повреда

Какво споделиха Тихомир Тодоров и Мирослав Иванов може да чуете във видео репортажа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе