С футболен турнир започна общинският кръг на „Ученически игри 2023/24 г.“

С футболен турнир започна общинският кръг на „Ученически игри 2023/24 г.“. Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи наградите в една от възрастовите групи, наблюдава и част от мачовете.

Турнирът, който се организира от Община Разград с активното съдействие на ЦПЛР УСШ“Руси Бухтев“, се проведе на спортната площадка на ОУ“Васил Левски“. В него участваха шест отбора. Главен съдия бе председателят на ОС на БФС-Разград Динчер Къров, а съдия – Пламен Пантилеев.

YouTube

Във възрастова група V – VII клас отборът на ОУ „Васил Левски“ гр. Разград победи тима на ОУ „Никола Икономов“ с 2:0 и получи от директора на УСШ Цветан Танев купата на победителите. Приза за най-добър реализатор с два отбелязани гола получи Симеон Димитров от ОУ „Васил Левски“ гр. Разград.

Най-оспорван бе финалният мач във възрастова група VIII – X клас. Отборът на НПТГ „Шандьор Петьофи“ гр. Разград победи тима на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ гр. Разград с 5:4. Купите и на класираните на първо, и на второ място бяха връчени от Кмета Добрин Добрев. За най-добър реализатор с два отбелязани гола в срещата бе обявен Даниел Петков от НПТГ „Шандьор Петьофи“ гр. Разград. И неговата награда бе връчена от Кмета Добрин Добрев.

Даниел Петков получи и втори голмайсторски приз, той участва и във финала във възрастова група XI – XII клас и отбеляза 3 гола в него. Срещата между НПТГ „Шандьор Петьофи“ гр. Разград и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ гр. Разград завърши при краен резултат 7:4.

В общинския етап от „Ученически игри 2023/24“ предстоят турнири по още 7 вида спорт.

На 30 ноември на спортната площадка на НПТГ“Шандор Петьофи“ ще се проведе турнирът по хандбал, техническата конференция преди него е от 15,00 ч. на 28 ноември.

За 6 декември в спортна зала „Лудогорец“ е насрочен общинският кръг по тенис на маса. В същия ден в 9,00 ч. е техническата конференция.

На 13 декември от 14,00 ч. в спортна зала „Лудогорец“ ще се проведат два от турнирите – по шахмат и по бадминтон. Техническите конференции са половин час по-рано.

Между 17 и 19 януари 2024 г. също в спортна зала „Лудогорец“ ще се проведе турнирът по баскетбол. Техническата конференция е от 15,00 ч. на 10 януари.

В периода от 24 до 26 януари е насрочен турнирът по волейбол, техническата конференция преди който ще е от 15,00 ч. на 17 януари.

Все още не е уточнено мястото на провеждане на общинския кръг от „Ученически игри“ по лека атлетика. Датите са 27-29 януари 2024 г., техническата конференция ще е на 20 март от 15,00 ч. в спортна зала „Лудогорец“.

Победителите в общинските етапи продължават в следващия – областен кръг – на съответния турнир от инициативата „Ученически игри“.

Posted by Община Разград on Wednesday, November 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе