Двама ученици на ОУ „Св. П. Хилендарски“-с. Езерче с втори места на престижни конкурси

Макетът на Гюлшен Сюлейман Караали, възпитаничка на ОУ „Св.П.Хилендарски“ е отличен с  втора награда от участието в Национален конкурс „Зелена планета“ 2023  в Раздел 4″ Многообразие на вековните традиции“ с ръководител: Семиха Карамустафа.

Ученичката се включи в конкурса с тематична композиция (макет) „Земята е толкова щедра! Нека й се отблагодарим и ние“, свързана с човека и природата по повод – 22 април: Ден на Земята. Композицията бе изработена от природни и рециклирани материали.

YouTube

На 22 април милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата. Всяка прекарана минута на земята, на нас и на всички същества ни дава правото да я наречем наш дом. Всекидневното осъзнаване на собственото поведение към природата е истинската първа крачка към сближаването и грижата за Земята. За опазване на природата се говори много, обаче въпросът е какво се прави. За това ученичката от 7. клас ( за учебната 2022/2023)  Гюлшен Сюлейман Караали съвместно със своята преподавателка Семиха Карамустафа поеха инициатива да представят своята позиция. Така се стигна до изработването на макета. Важно е всеки ден да мислим какво оставяме след себе си и да покажем, че всяко екологично действие има значение и да пазим природата, Земята-тя е наш дом.

Тържествената церемония за награждаване на победителите се състоя на 4-ти октомври от 11,00 ч. в Националния дворец на децата гр.София.

На награждаването присъстваха лично тя и нейните родители.  Гюлшен получи грамота,  сребърен медал и предметни награди.

С грамота е отличена и Семиха Карамустафа, която е в списъка на наградените   научни ръководители на ученици, отличени в Националния ученически конкурс „Зелената планета“ .

С пожелание за още много бъдещи успехи на Гюлшен в новото ѝ училище, на нашите настоящи ученици и учители в много други  образователни изяви и конкурси.

Второ място от VIII-ми Национален конкурс с международно участие по културна програма на Община Бургас за детска рисунка, приложно творчество и литературна творба на тема: „Моята невероятна лятна ваканция” и за Джихан Наниш от 2. клас  с ръководител Юркие Хаджиахмедова-учител ЦДО 1-2 кл. Второкласникът е отличен в раздел приложно излкуство, II. възрастова група – от 7 до 10 години.

Учениците в ЦДО 1-2 кл. с учител Юркие Хаджиахмедова, участваха в същия конкурс с  още много хубави, летни и ваканционни рисунки.

Организатори на конкурса са: Община Бургас, НЧ „Христо Ботев 1937“-Бургас, Регионална инспекция на околната среда и водите-Бургас

Второкласникът получи днес: грамота,  медал и предметни награди от организаторите.

Поздравления, Джихан!

Поздравления, г-жо Хаджиахмедова за постижението!

Поздравления, мили ученици за участието, активността и проявения интерес!

З.Карман-директор

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе