Акция за пътна безопасност на ръководството и децата от ОУ „Елин Пелин“ в с. Стражец

Областна администрация се включи в акция за пътна безопасност, проведена днес, 17 ноември, от ръководството и децата на ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец, със съдействието на ОД на МВР.

YouTube

През 2005 година със своя резолюция ООН обявява Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка година на третата неделя от месец ноември.

Във връзка с отбелязването на този ден ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец организира инициатива, която има за цел да привлече вниманието на всички, за трагичните последици по пътищата следствие на ПТП.

Друг повод за акцията е наскоро загиналата на пътя майка на първокласник от нашето училище, сподели директорът Диана Петрова.

Директор на Дирекция АПОФУС Светлин Симеонов и главен експерт Акиф Хасан участваха в отдаването на почит на жертвите на пътя, заедно с децата и техните преподаватели. В акцията участваха и служители на Пътна полиция, които се наложи да спрат движението и в двете посоки.

Участващите в инициативата ученици, облечени със светлоотразителни жилетки,  поставиха карамфили на една от пешеходните пътеки на влизане в село Стражец. След което коленичиха в минута мълчание в памет на загиналите на пътя.

„Днес с тази акция ще отправим призив към всички участници в движението да бъдат внимателни, независимо дали са зад волана или са пешеходци.“, каза още директорът на училището. Точно тук на тази пешеходна пътека загинаха петима човека, допълни още Диана Петрова.

Светлин Симеонов разказа, че в Областна администрация е създадена Областна комисия по безопасност на движението по пътищата, и поясни на децата от Стражец, че тя помага точно на такъв тип акции като тяхната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе