Камерите на БГ тол ще снимат и за превишена скорост

Камерите на БГ тол вече ще правят снимки и за превишена скорост. Това съобщи Георги Темелков – директор на Националното тол управление. Софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в движение контролни точки, които вече заснемат и превишената скорост. На брифинг днед бе демонстриран начинът на работа на електронната система за събиране на пътни такси.

Системата следи продажбите, трафика, задръстванията по граничните пунктове, натоварването на осите на всяко моторно превозно средство и от скоро заснема и превишената скорост. Всички нововъведения се ползват за намаляване на пътния травматизъм, защото всички стационарни точки за контрол правят пълно покритие на пътищата в цялата страна.

YouTube

Снимковият материал, който системата предлага при нарушение за висока скорост на пътя, ще включва четири снимки. „Тестовете показаха, че програмата може да бъде сертифицирана след малки софтуерни промени„, каза още Темелков. Очаква се Българският институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на НТУ.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе