Лудогорски боркини отново с най-висока оценка от българската федерация по борба

Фатме Шабан и Десислава Иванова възпитанички на Спортно училище гр. Разград и състезателки на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград с личен треньор Дениз Хамид, са повикани на тясно-ограничен лагер с националните отбори за девойки и жени от ръководителите на Българската федерация по борба.

YouTube

Десислава Иванова, която успя да се докаже, като новият талант в женската борба и успя да спечели доверието на старши треньора на националния отбор за девойки пет кратната световна шампионка Станка Златева и влезе в редиците на ценния състав за девойки.

Десислава Иванова има зад гърба си три шампионски титли и 2ро място на Балканско първенство в по-долната възрастова група и за нея е голямо предизвикателство и предимство за доказване в  новата възраст ДЕВЕЙКИ до 20г..

Другата ни представителка е бронзовата ни медалистка от Европа за девойки Фатме Шабан, която вече е и играещ треньор към СК по борба Лютфи Ахмедов и Спортното училище гр. Разград. След четирите си шампионски титли на България без загубена точка в категория до 59кг., две при жените и две при девойки, допълвайки в своята сметка и две пети места на Европа до 20 годишни и до 23годишни за тази година, е основен титуляр на Българската в женската борба в тази категория, отново спечели доверието на Петър Касабов старши треньор на Българския национален отбор за жени. Съставът при жените също е ограничен с оглед подготовка за Олимпийските Игри 2024 Париж и там ще вземат участие Миглена Селишка и Мими Христова Европейски шампионки и медалисти от световни първенства, Евелина Николова 57кг и Тайбе Юсеин 62 кг. Олимпийски бронзови медалисти.

Личният треньор на състезателките Дениз Хамид, който е и директор на Спортното училище в Разград  сподели, че Лагерите ще се проведат на ВСК Белмекен от 16 ноември до 07 декември и е един от основните етапи за подготовка преди предизвикателствата за квоти и участие на олимпийските игри в Париж 2024. Пожелаваме успех пред поредните предизвикателства на нашите момичета и достойно да представят СК по борба Лютфи Ахмедов, гр. Разград и цялото Лудогорие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе