Малчугани от Кубрат се включиха в първия „Ден на четенето“

Днес е първият „Ден на четенето“ в България по инициатива на фондация „Четене“, която в град Кубрат се реализира с любезното сътрудничество на читалищната библиотека в общинския център.
Инициативата на национално ниво се реализира и в сътрудничество с фондация „Детски книги“ и Сдружение „Книги и четене“.

YouTube

Специални гости на събитието бяха деца от Детска градина „Щастливо“ в град Кубрат. Библиотечните специалисти, г-жа Стефка Явашева и г-жа Милена Димитрова, лично прочетоха за малките гости вълнуващи и любими приказки, съчетани и с интерактивни елементи. Малчуганите разглеждаха книжки с любимите си герои, като се включиха активно и в отгатването на специални гатанки, изготвени от художника и виден общественик в град Кубрат, г-н Димитър Атанасов.

„Инициативата насърчава любовта към книгата, но и подчертава важността на сътрудничеството между различните институции и организации в създаването на образователна среда, насърчаваща четенето сред децата в страната и разбира се в община Кубрат“, заявиха организаторите на събитието в лудогорския град.

Партньори на кампанията са Българската библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“ и Асоциация „Българска книга“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе