Институциите в Разградско реагират и отстраняват паднали клони и дървета

Снощи, вследствие на силен вятър и дъжд има прекъснато електрозахранване от паднали клони върху електропреносната мрежа в община Разград в селата Липник, Ясеновец, Стражец и Островче.

В община Завет също е прекъснато електрозахранване в селата Прелез и Веселец. В община Самуил електрозахранване няма в част от общинския център Самуил и в селата Желязковец и Богомилци.

YouTube

ЕРП-Север още снощи са започнали отстраняването на повредите, но поради лошото време през нощта и снега са продължили сутринта,  уверението от тях е, че до обяд ще отстранят повредите. Снощи е паднало дърво на пътя Завет-Исперих от републиканската пътна мрежа, което е отстранено. Има много надвиснали клони по републиканска и общинска пътна мрежа вследствие на дъжда и снега.

Четири села от община Лозница също са без ел.захранване. Това са Синя вода, Бели Лом, Веселина и Гороцвет. Също така постъпи информация, че от разклона на Лозница за Шумен пътят е затворен за движение, поради паднало дърво и се ползват други два обходни маршрута.

В централната част на Разград също има паднали дървета. На тел. 112 са получени сигнали и за паднали клони, но те не застрашават живота и здравето на хората. Няма информация за преливане на язовири и речни корита. Реките и язовирите са с нормален отток.

Областно пътно управление са уведомени за всеки един сигнал за дървета и клони на пътищата, екипите на ЕПР-Север работят, а Областна администрация получава информация от всички институции, имащи отговорност за поддържане на републиканската пътна мрежа, както и за ел. захранването на населените места в областта.

В Областна администрация на всеки час се получава информация от общините и не е нужно свикване на Областен щаб за защита при бедствия. Областният управител следи обстановката и изразява готовност да се реагира своевременно, ако тя се влоши. Засега вятърът е утихнал, валежите също и обстановката постепенно се нормализира.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе