Демонстрации с алкоочила в понеделник пред галерията

Снимка: Данче Бозаджиева

По инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него, в партньорство със сектор „Охранителна полиция“ към РУ на МВР и Инспекторите от „Детска педагогическа стая“ ще се проведе информационно-превантивна кампания във връзка с отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от Пътно-транспортни произшествия заедно с ученици и граждани. Ще бъдат направени демонстрации със специализирана техника, относно тестването на шофьорите за алкохол и наркотици, както и демонстрации с алкоочила.

От Общинския съвет по наркотични вещества уточняват, че е много важно да се осъзнае, че пътнотранспортният травматизъм не е просто статистика. Това са реални човешки съдби, много от които унищожени заради поемане на ненужен риск, разсеяност, употреба на алкохол, психоактивно вещество или грешка на пътя.

YouTube

Мероприятието ще се проведе на 20.11.2023 г., понеделник,  от 11.00 до 12.30 ч. в градинката пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Поканени са представители на всички училища от град Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе