Акция на МВР, Агенция „Митници“, АПИ, ДАИ и НАП край Разград утре

Снимка: ОДМВР-Разград

Специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“ ще се проведе на 23 ноември на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом. Акцент в контролната дейност е спазването на правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Освен полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Разград, в проверките участват представители на териториалните структури на агенция „Митници“, агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и НАП.

През първите шест месеца на 2023 г. пътнотранспортната обстановка на територията на ОДМВР – Разград бележи значително влошаване в сравнение със същия период на 2022 г. Наблюдава се увеличаване на броя на тежките ПТП с 27 (67,5 %), на загиналите в тях с 4 (200 %) и на ранените с 41 (78.9 %). По републиканската и общинска пътна мрежа от областта са възникнали 33 (49,3 % от общия брой) тежки ПТП с 4 (66,4 % от общия брой) загинали и 55 (59,1 % от общия брой) ранени лица. От тези тежки ПТП по път I-2 са възникнали 8 (24.2 %) тежки ПТП с 1 (25 %) загинал и 12 (21,8 % ) ранени.

YouTube

В хода на предприетите контролни действия водачите задължително ще се проверяват за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка „Гражданска отговорност“ и преминат задължителен технически преглед. Другите институции ще извършват проверки в сферата на своите компетентности. Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е установяване на неправоспособни водачи, както и такива, управляващи под въздействие на алкохол и наркотици.

С цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи поне веднъж месечно в областта ще се провежда операция по метода на широкообхватния контрол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе