Областният управител се срещна днес с политически съветник в Посолството на Франция

Областният управител Владимир Димитров се срещна днес, 22 ноември,  с г-н Жером Кел – политически съветник в Посолството на Франция. Повод за визитата на френския дипломат в Разград бе запознаване с политическия и социален регионален живот в страната ни, с цел проследяване развитието на България, като член на Европейския съюз и кандидат за влизане в Шенген.

Владимир Димитров представи своите компетенции и ролята му като областен управител в провеждането на държавната политика в областта. Той представи областните комисии и съвети, които функционират в администрацията – как се сформират, кой ги свиква и с какво се занимават.

YouTube

Г-н Жером Кел се интересуваше от взаимодействието на общините и Областна администрация, от общинските съвети и как решенията им стигат до областния управител, от това дали са представени на регионално ниво всички министерства и по какъв начин, а също какви възможности има Областната администрация за финансиране по проекти. За него представляваше особен интерес как се сформират бюджетите на образователните институции и разликите между държавни и общински училища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе