Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и секретарят на Община Разград Нели Добрева се срещнаха с политическия и медиен съветник в Посолството на Франция Жером Кел

Председателят на Общински съвет-Разград Галина Георгиева и секретарят на Община Разград Нели Добрева се срещнаха с политическия и медиен съветник в Посолството на Франция Жером Кел. Дипломатът бе на кратко посещение в региона днес. Той обясни, че познава предимно политическата и социална обстановка в столицата на страната ни, но има намерение да се запознае със спецификите на общественото развитие и на регионите в България. 

Председателят на местния парламент Галина Георгиева представи пред г-н Жером Кел Община Разград с нейните исторически забележителности, икономически профил, културно и спортно развитие. Политическият и медиен съветник в Посолството на Франция прояви интерес към дейността и правомощията на Общинския съвет и Общинска администрация според българското законодателство, както и към взаимоотношенията на местната с държавната власт и нейните представителства по региони.

YouTube

В отговор на въпрос на госта за приоритетните проекти, по които ще работи местната власт, Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева изтъкна проекта за реконструкция на Пречиствателната станция, финансиране на който ще се търси от държавата. Обсъдени бяха и други инициативи, свързани с опазването на околната среда, както и възможностите, които българските общини имат по отношение на намиране на финансова подкрепа за реализацията на мащабни инициативи за подобряване на качеството на живот на жителите им.

Представителят на френското посолство прояви интерес и към инвестиционния климат в региона, към правилата при структурирането на общинските бюджети, както и към Стратегията за устойчиво развитие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе