Обявиха бедствено положение в област Разград

Областният управител Владимир Димитров обяви със своя заповед бедствено положение в цялата област Разград, считано от 11.00 часа на 26 ноември 2023 година. То ще продължи три календарни дни – до 10.30 часа на 29 ноември.

Малко преди това в онлайн среща с министър-председателя Денков, Областният управител докладва обстановката. Над сто населени места в областта са с прекъснато електрозахранване. Налице са паднали дървета по републиканската и общинска пътна и по уличната мрежа в населените места. На срещата стана ясно, че ако се наложи помощ от други области, те ще съдействат с техника. Стана ясно, че Община Разград също ще обяви бедствено положение и утре ще е неучебен за Разград, като само детските градини и яслите в града ще работят, но не и тези в населените места.

YouTube

Неучебен ден за учениците в Разград

Областният щаб за защита при бедствия въвежда следните мерки: затваряне на републиканската и общинска пътна мрежа в област Разград. Започнало е възстановяване на електропреносната мрежа, отстраняване на паднали дървета и клони по републиканската и общинска пътна мрежа, осигурява се помощ за бедстващи лица, бременни и нуждаещи се от хемодиализа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе