Неучебен ден утре за учениците в Разград

На основание на Закона на предучилищното и училищното образование и във връзка със Заповедта на Областния управител за обявяване на бедствено положение на територията на областта поради продължителен и интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания Кметът на Община Разград Добрин Добрев издаде Заповед №1453/26.11.2023 г., с която 27 ноември, понеделник, се обявява за неучебен за всички училища на територията на Община Разград, както и за детските градини, намиращи се в селата в Община Разград.

Междувременно продължава работата по отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка. Кметът Добрин Добрев направи втори оглед на основни пътни отсечки в града. Установено бе, че пътят към болницата е разчистен, почистено е околовръстното към жк „Орел“, както и бул. „Априлско въстание“, „Странджа“, „Княз Борис“ и други основни улици. Кметът извърши оглед и на състоянието на пътищата в жк „Орел“.

YouTube

Общо 14 машини продължават разчистването в рамките на областния град, техника има и по общинските пътища

Със снегопочистваща машина бе осигурено придвижване на автомобила, който доставя храната в Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно, доставена бе храна и в Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Получен бе сигнал за 16 деца, останали в хижата на Община Разград в местността „Пчелина“. С помощта на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ и на работници от ОП “Паркстрой“ в момента се осигурява пък към тях, тъй като множество клони и дървета са паднали на шосето.

Обявиха бедствено положение в област Разград

Работници от ОП“Паркстрой“ и ОП“Ремонстрой“ са ангажирани с разчистването на улици и тротоари в града от паднали клони и дървета.

Служителите от „Синя зона“ също ще се включат в почистването и утре няма да се събират такси за ползване на „синя зона“.

От ОП„Столово хранене“ осигуриха чай за полицаите от шестте КПП-та на изходите на града.

По информация от „Топлофикация“ парното е възстановено навсякъде с изключение на жк „Васил Левски“, където работата по отстраняване на аварията продължава.

Работи се и по отстранява не авариите с електро и водоснабдяването по населени места.

Община Разград отново призовава гражданите да не излизат без необходимост, да подават своевременно сигнали за установени проблемни участъци и да почистят снега пред домовете си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе