Област Разград все още е блокирана от снега, пътищата са затворени (ОБНОВЕНА)

Положението в област Разград продължава да бъде тежко. Основните пътни артерии, свързващи областта със съседните Русе, Шумен и Търговище все още са затворени поради снегонавявания и преспи.

През тъмната част на денонощието изградените КПП продължиха да функционират. Най-критичните точки се оказаха път II-49 гр. Разград – гр. Търговище и гл. път I-2  гр. Разград -гр. Русе.  В 01.35 ч. на 27.11.2023 г. беше получен сигнал на тел. 112 за закъсали леки коли  на равен открит участък на около 3-4 км от гр. Разград, идващи от гр. Търговище. 

YouTube

Около 02.00 часа е изпратена допълнителна снегопочистваща техника, която да изтегли на буксир аварирал след леко ПТП снегорин, както и за извличане на закъсалите автомобили. Изпратеният голям трактор стигнал до авариралия снегорин и също закъсал. Потърсено е съдействие от ПБЗН Разград – изпратен е джип с висока проходимост, който изтегли закъсалите.

По разпореждане на директора на ОПУ- Разград беше проведен разговор с ОДЧ-Търговище за спиране на целия пътен трафик към град Разград. Въпреки тези предприети мерки към момента на път II-49 има тапа от около 40 автомобила. На място работят екипи на снегопочистващите фирми и ПБЗН с моторна шейна и МТЛБ.

По информация на наши читатели, пътят за Попово е отворен.

Рано сутринта са евакуирани семейство румънци, пожелали евакуация чрез консула на Румъния, които са настанени в сграда на ПБЗН Разград.

Все още има населени места без ток. Днес в областта е обявен за неучебен ден. 

Наши читатели информират, че автобусната линия Разград-Варна също не обслужва.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе