Учениците в Разград се връщат от утре в класните стаи, продължава чистенето на града от сняг и паднали дървета и клони

Община Разград напомня, че във връзка с тежката зимна обстановка неучебен за учениците от общината бе само днешният ден – 27 ноември, а утре – 28 ноември, вторник, е учебен ден за учебните заведения на територията на общината.

От днес са достъпни всички населени места в общината с изключение на село Островче, докъдето не може да се стигне заради затворения републикански път за Търговище.

YouTube

Ръководствата на училищата са докладвали, че са в пълна готовност за осъществяване на учебен процес. Затворени утре ще останат само детските градини в селата, тъй като в част от селищата продължава да няма ток и вода.

Междувременно продължава разчистването на улиците в областния град от множеството паднали клони. Няколко екипа от работници от общинските предприятия „Паркстрой“ и „Ремонтстрой“ с резачки режат падналите и надвиснали счупени клони по бул. „България“, ул. „Паркова“, ул. „Дунав“ и други участъци със засилен пешеходен трафик. По-късно натрупаните на купчини клони ще бъдат превозени до временна база на паркинга до спортна зала „Абритус“.

Други работници от ОП “Паркстрой“  са ангажирани с разчистването на снега от тротоарите в натоварените откъм движение места. На площадите и по-широките места снегът се разчиства с бобкат. По пътните платна в Разград разчистването се извършва от снегопочистващата и сметосъбираща фирма „Уест Солюшънс България“.

В следобедните часове Кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на извършените дейности в централната част на града, в жк „Орел“ и в жк „Абритус“(Водна централа). Той разговаря с работниците за трудностите, които срещат при разчистването на улиците, обсъди тежката обстановка и с гражданите, които преминаваха край местата, на които се разчиства.

Разчистването на улиците от сняг и клони продължава и утре, като в него участват и работници от ОП“Бизнес зона „Перистър“ и от „Синя зона“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе