Инж. Десислава Паунова: Продължава разчистването на републиканската пътна мрежа в област Разград

На територията на област Разград, където метеорологичната обстановка беше една от най-тежките заради силния вятър и снегонавяванията, основните пътни артерии са отворени за движение на леки автомобили, съобщи в сутрешния блок на БНТ инж. Десислава Паунова, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Продължава работата по разчистване на третокласни пътища в Северна България. Работи се изключително интензивно, за да могат гражданите да пътуват безпрепятствено и да улесни работата на екипите на електроразпределителните дружества.

По повод временното ограничаване на движението по участъци от автомагистралите „Струма“ и „Тракия“ в събота вечерта, когато снеговалежът беше интензивен, инж. Паунова уточни, че те са били почистени и отворени за движение в рамките на няколко часа и е предприето всичко възможно. Движението по тях беше временно спряно поради аварирали тежкотоварни автомобили, които не се съобразиха с въведените забрани. Когато един тежкотоварен камион навлезе въпреки забраната, той се завърта и блокира цялото движение и работата на снегорините, обясни инж. Паунова. Тя съобщи, че на АМ „Струма“ няколко часа екипите са работили по отстраняването на тежкотоварен автомобил, за да може да премине снегопочистващата техника и да почисти платното. Сходна ситуация е имало и на магистрала „Тракия“, където при 20-ти км към 10 часа вечерта в събота товарен автомобил се е завъртял, а малко по-късно и на територията на Пазарджик, в района на 60-ти км ситуацията се повтори с друг камион. Това доведе до спиране на снегопочистването до изтегляне на камионите и след това работата беше възстановена, съобщи още тя.

YouTube

Инж. Паунова посочи, че всички снегопочистващи машини започват да чистят веднага, след като започне снеговалежът, а преди това на настилките се извършват първични обработки, които възпрепятстват заледяването. На автомагистралите снегорините разпръскват различни химически вещества и сол против заледяване, а на останалата пътна мрежа се използва предимно пясък и сол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе