Официално откриване на трапезария „Топъл обяд“ на БЧК в училището в село Езерче

В петък, 1 декември, в ОУ „Св.П.Хилендарски“-с.Езерче директорът на училището г-жа Зюлейха Карман в присъствието на медицинската сестра откри официално трапезарията „Топъл обяд“ на БЧК-гр.Разград.

Официални гости на откриването бяха Хюсеин Реханов – кмет на с. Езерче и зам.-кметът на Община Цар Калоян по социални дейности – г-жа Мерал Караали.

YouTube

От 1 декември до края на март 2024 г. безплатен обяд в училище ще получават 10 ученици. Проектът, по който се осигурява топъл обяд на деца в неравностойно положение, се реализира отново съвместно с Областната организация на Български червен кръст. За първи път училището е участвало в трапезария „Топъл обяд“ през учебните 2018/2019 и 2019/2020 г. Училищата и децата са подбрани съобразно степента на уязвимост, като сред основните цели е да се подобри посещаемостта в учебните заведения.

За 149 ученици от разградска област през учебната 2023/2024 година областната организация на Българския Червен кръст ще осигури топъл обяд.

Финансирането е по 3 лв. на обяд за дете, останалите средства се дофинансират от Община Цар Калоян.

Благодарности към кмета на общината – Дауд Аляовлу за социалната и финансова подкрепа към тези ученици и на Айджин Азис – директор на общинско предприятие „Комунални дейности“-гр.Цар Калоян за доброто съвместно сътрудничество.

Не на последно място училищното ръководство благодари и на директора на секретариата на ОблС на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова за дългогодишното добро партньорство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе