Наградиха призьорите в 34-тото издание на коледния учителски турнир

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците в 34-тото издание на Коледния учителски турнир и връчи част от наградите в надпреварата. Това стана на традиционния Коледен бал на учителите-спортисти.

Състезанието се организира от Регионално управление на образованието-Разград и Областен клуб „Спорт в училище”, в него участваха 49 отбора, те се надпреварваха в четири вида спорт – обяви основният двигател на събитието Николай Миланов от РУО. Той припомни, че в началото организатор на Коледния учителски турнир е РУО, преди 20-ина години се включва и ОК”Спорт в училището”. Той благодари на всички спомоществователи на турнира. Сред тях е и Община Разград, която от седем години осигурява купите за призьорите. Първият спонсор още преди 34 години е Синдикатът на българските учители. Спомоществовател е и Учителският синдикат към КТ”Подкрепа”, както и Взаимоспомагателната каса на учителите, Спортен магазин „Силвена”, магазин „Технорай” и Юлиян Неделчев.

YouTube

Партньори в организацията на турнира са и ОУ”Васил Левски”, УСШ”Руси Бухтев” и ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”, които са предоставили спортната си база за провеждане на турнира.

Заместник-кметът Полина Иванова пожела на участниците в Коледния бал да се насладят на празничното събитие след спортните битки. В навечерието на коледните празници учителите-спортисти получиха и пожелания за здраве и успехи. Заместник-кметът Полина Иванова увери участниците в Коледния училищен турнир, че и през следващата година Община Разград ще осигури купите за победителите, като отправи и предизвикателство, че Община Разград може да участва и с отбор в някое от състезанията.

Г-жа Иванова връчи купата на комплексния победител в турнира. За 11-та поредна година това е ОУ”Ив.С.Тургенев” с 1 точка пред ОУ”Никола Икономов”. На трето място е Спортно училище-Разград.

Ето и класирането в отделните спортове:

Бадминтон:

Жени:

  1. ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”
  2. ОУ”Н.Й.Вапцаров”
  3. СУ”Хр.Ботев” и ОУ”Н.Икономов”

Мъже:

  1. ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”
  2. НПТГ”Шандор Петьофи”
  3. Спортно училище и ОУ”В.Левски”

Баскетбол:

Жени:

  1. ОУ”Н.Икономов”
  2. ПГХТБГ”Мария Кюри”
  3. Спортно училище и ОУ”Ив.С.Тургенев”

Мъже:

  1. Спортно училище
  2. ОУ”Ив.С.Тургенев”

Волейбол:

Жени:

  1. ОУ”Н.Икономов”
  2. ОУ”Васил Левски”
  3. ПГО”Станка Николица Спасо-Еленина” и ОУ”Ив.С.Тургенев”

Мъже:

  1. ПГИ”Робер Шуман”
  2. ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”
  3. НПТГ”Шандор Петьофи” и ОУ”Ив.С.Тургенев”

Футбол-жени:

  1. ОУ”Н.Икономов”
  2. ОУ”Ив.С.Тургенев”
  3. НПТГ”Шандор Петьофи” и Спортно училище

Над 40 учители получиха индивидуални награди – за дебют или за най-полезен състезател. Всички участваха и в томбола с предметни награди, най-голямата от които – телевизор.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе