Семейство от Швейцария подкрепи кубратската инициатива „Превенция чрез добротворчество“

Най-новите доброволци на Клуб „Емпатия“ – Азра Неджми и Есер Рафиев-ученици от първи клас, осъществиха  своята първа сериозна задача по добротворчество. Това се случи в съботния ден -2-ри  декември. От името на емпатистите и в знак на благодарност на семейство Ясемин и Мустафа Фер от Щвейцария, малките  посланиците на доброто зарадваха с празнични пакети 12-деца, потребители на центъра. 8 момичета и 4 момчета, за четвърти пореден път бяха усмихнати и зарадвани от приятелите си от „Клуб“ Емпатия-Кубрат.

Вкусната почерпка, осигурена от родителите на малките рицари на добротата, даде повод и за задушевен приятелски разговор, в който се включиха,  директорът на Центъра Ерчин Османова и дежурният педагог „кака Лили“. Вълнение от предстоящите празници, които не са никак малко през последния месец на годината, стана повод да си припомним и за хората, с големи сърца, които намират сили, време, желание да стигнат там, където има нужда от повече усмивки и обич.

YouTube

Както винаги, домакините се погрижиха престоят на малчуганите да им отвори пространство за нови приятелства и контакти. Бяха начертани последващи гостувания с цел разширяване на сътрудничеството, което да сплоти деца от различни възрасти и съседни градове.

С размяна на символични подаръци, хубави пожелания и много снимки за спомен завърши емоционалната среща в Тутракан. Това посещение сложи и началото на инициативата „Коледна топлина“ – която ще се реализира за пети пореден път – за малките пациенти от Клиниката по детска онкология и хематология –Варна и други прояви, които са в процес на подготовка.

Децата от Клуб „Емпатия“, които от началото на годината реализират всеки месец различи инициативи, получиха подкрепа от класните си ръководители , родители и общественици обединени в посланието „Отвореното сърце-означава добър човек“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе