Фолклорна формация „Пагане“ отпразнува 15 години от създаването си

Кметът на община град Кубрат, г-н Алкин Неби, поздрави разкошните танцьори и техният ръководител, г-жа Гинка Панчева по повод 15-ия рожден ден на Фолклорна формация „Пагане“ – гр. Кубрат.

„Искрено се възхищавам на младите и талантливи хора като вас, защото все така хванати за ръце ни показвате една обич към родното, показвате ни едно красиво единство, с което съхранявате тази магия, наречена български фолклор. Честит рожден ден от мен, а и вече навлезли в „пубертета“ може да продължавате още по-смело напред и нагоре! Честит празник още веднъж, скъпи Паганета“, каза кметът на община Кубрат Алкин Неби, който благодари и за любезната покана.

YouTube

По стара традиция още в началото гостите бяха посрещнати с питка и шарена сол, а по повод рождения ден на състава и отличното настроение на всички домакините се бяха погрижили с богата празнична програма, изпълнена с много танци, песни и игри.

Ръководителката на „Пагане“ получи подаръци и поздравления от своите възпитаници, от много свои приятели и почитатели на българския фолклор. Поздравления формацията получи още от кмета на село Бисерци, г-н Алиш Арифов, който също е художествен ръководител и хореограф, от завеждащия отдел „Просвета и Култура“ към Община Кубрат, г-н Здравко Вутов, както и от управителя на МБАЛ – гр.Кубрат, д-р Леман Балканджиева.

„Гордея се с нашите момичета и момчета, продължаваме да се развиваме смело и вече сме над 120 танцьори в четири групи. Все повече млади хора проявяват интерес към родните танци и това може само да ни радва“, заяви Гинка Панчева, която също благодари на близките си, на всички за подкрепата и приятелството. Ръководителят още в началото поздрави присъстващите с емоционалната песен на „Тонка СВ“ – „За старата любов“.

Водещата на събитието, Доротея Георгиева, благодари от името на формацията за любезното сътрудничество с Община Кубрат, както и на спонсорите за реализацията на чудесния купон в общинския център.

Празникът завърши с богата почерпка, с емоции пред празничната торта и с много топли пожелания за здраве, щастие и творчески успехи. По повод рождения ден на „Пагане“ харесвани и любими песни изпълни популярният и обичан певец Наско Илиев, по известен като Наско Ментата, който гостува в лудогорския град покана на организатори и приятели.

Формацията е създадена в края на 2008 година от художествения ръководител и хореограф Здравко Вутов, а неин кръстник е известният кубратски художник Димитър Атанасов. От дълги години начело на формацията е обичаната хореографка Гинка Панчева. Вече 15 години състава привлича все повече талантливи танцьори, които с любов към родната култура и фолклор продължават този уникален танцов път.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе