Празнична литургия за Никулден, отслужена от Русенския митрополит Наум в църквата „Св. Николай Чудотворец“

Кметът на Община Разград Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева-Маринова, заместник-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева присъстваха на литургията за храмовия празник на църквата „Св. Николай Чудотворец“. Литургията и водосветът за здраве бяха отслужени от Русенския митрополит Наум в съслужение с архиерейския наместник отец Георги и свещеници от Русенска епархия. В празничната литургия участва и Църковния хор към църква „Св. Николай Чудотворец“.

YouTube

На големия християнски празник Никулден Дядо Владика благослови миряните, посетили храма днес, и пожела Свети Николай Чудотворец да закриля града, в който църквата носи неговото име.

Осветени бяха множество рибни курбани от именици, които днес в община Разград са над 1200. Най-големият курбан, раздаден на посетителите в църквата, бе от ПФК“Лудогорец 1945“ – 200 рибни порции.

В деня на светията, чието  име носи градската църква, ще грейне и Градската коледната елха. Церемонията е днес в 17,30 ч., елхата се намира зад паметника на Майстор Манол, изградена е и сцена за празничната програма. Ръководството на Община Разград кани жителите и гостите на запалването на светлините на елхата, с което започва и поредица от събития, посветени на Коледните и Новогодишните празници.

Posted by Община Разград on Wednesday, December 6, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе