64 медала спечелиха разградските борци през 2023 г.

Ръководството на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград отрази своите най-добри спортисти и резултати за 2023г.

През изминаващата вече 2023 годината борците на Разград отново успяха да се докажат, като един от водещите клубове по борба в страната със своите спечелени общо 64 медала във всички възрастови групи от държавния и международния спортен календар и турнири.

YouTube

Ето и най-важните постигнати резултати:

За поредна година Фатме Шабан се оказва най-титулуваната състезателка по борба освен за Разград, но и за България в категория до 59 кг. в три възрастови групи. Състезателката е включена и в разширения състав на женската борба подготвящи се за Олимпийските игри в Париж 2024г.

20 годишната бивша възпитаничка на Спортно училище гр. Разград, където вече е и в ролята на „треньор-състезател“ отговаряща за женската борба в клуба е с личен треньор Дениз Хамид. През годината Фатме Шабан се бори в 3 различни възрастови групи Девойки до 21, девойки до 23 и ЖЕНИ, което е изключително трудна задача за един състезател, струващи огромни усилия, труд и лишения с различни натоварвания специфични за всяка отделна възраст. Тя успя да спечели всичко на максимум от Държавния и международен спортен календар по борба като записа: 1во място ЖЕНИ на ДЛОШ, 1во място ЖЕНИ на ДЛП, 1во място Девойки на ДЛОШ, 1во място Девойки на ДЛП.

Малшанс раздели Фатме Шабан от медалите на Европейските първенства до 20 и до 23, където с минимален резултат и съдийски решения загуби полуфиналните битки срещу домакините на проведените първенства и се класира на 5то място при девойки и 5то място при ЖЕНИ до 23 години. След всички проведени състезания от международния календар 20 годишната Фатме Шабан се нареди на 3та позиция във Световната ранг листа до 23 годишните ЖЕНИ. Фатме Шабан бе избрана и за спортист №1 на Община Разград.

Огромен тласък в своята спортна дейност записа и Сейко Калинов. 1во място на ДЛП и 1во място на ДЛОШ и два пъти обявен за най-техничен състезател при момчета до 15 години. Младото момче също е възпитаник на Спортно училище гр. Разград за 2023г. отлично прослави и България на Балканско първенство където стана 2ри, след което се класира на 5то място и на Европейско първенство за момчета до 15г.

Следват и останали най-добри резултати на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград от Държавните шампионати:

Филиз Кямил – 2во място ДЛОШ , 2ро Място ДЛП и 5то място Балканско първенство кадетки до 17г.
Айшегюл Юмер – 3то място девойки и 3 то място Жени 72кг.
Хамди Басри – 3то място ДЛОШ Юноши 74кг.
Ерай Кямил – 3то място ДЛОШ Юноши 86кг.

СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград отчита една много успешна състезателна година, където освен Фатме Шабан, от началото на септември е назначен и още един нов, но познат с успехите си в миналото като треньор на много шампиони и национални състезатели Александър Михайлов (Халил Мусов), син на един от най-добрите треньори по борба на Разград и България Муса Алиев, когато Разград беше еталон на международния тепих.

Ръководството на клуба по борба цели и успява безупречно да съчетае с новите си треньори съвременното и опита.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе