Фолклорен празник и на третия концерт край градската коледна елха

И третият вечерен концерт край Градската коледна елха бе зареждащ с празнично настроение.

Тази вечер жителите на Разград се насладиха на магията на българските народни танци, изпълнени от малчугани в носии и от възрастни любители на фолклора, които му посвещават свободното си време.

YouTube

В първата част на концерта участваха няколко от формациите към ДТШ”Хорце” към ЦПЛР ЦРД – от различни възрасти и представители на няколко разградски училища. Ръководители на школата са Румен Иванов и Жулиета Иванова. Не се събраха на сцената и затова танцуваха пред нея първолаците от ОУ“Никола Икономов“, който са подготвителна група към ДТА„Лудогорче”, техни  ръководители са Магдалена Маринова и Иван Русев.

След малките танцьори, чийто концерт бе под надслов „Коледно настроение”, започна вторият концерт за деня, озаглавен „Хоро край елхата”. В него участваха разградските клубове по народни танци –”Абритус” с ръководители Емилия Русева и Кремена Иванова, „Калина Рада” с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова, „Нашенска шевица” с ръководител Иван Иванов, „Капанци” с ръководител Павлин Занев, Танцов клуб при НЧ“Напредък 1901″ с ръководител Илонка Занкова.

Утре, четвъртък, 14 декември, от 17,30 ч. е следващият концерт край елхата. Той е под надслов „Чудесата на Коледа”, в него участват формации от ЦПЛР ЦРД –  Градски мажоретен състав към с ръководител Емилия Борисова, Школа по К-поп с ръководител Диана Атанасова, както и Елиф Лютфи и вокална група „Весели глухарчета джуниър” от Класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева.

На 20 декември от 17,30 ч. е концертът на възпитаниците на Арт училище „Енджой“ с ръководител Адриан Маджаров.

На 28 и 29 декември в 11,00 ч. ще се проведат работилнички на тема „Да си направим сурвачка“, в тях ще участват обучители от читалищата в община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе