Областна администрация Разград отново с отличие в Конкурса за добри практики на Института по публична администрация

Областна администрация Разград отново беше отличена при участието си в изданието за 2023 г. на Конкурса за добри практики дейността на администрацията в България, организиран от Института за публична администрация.

Тържествената церемония по награждаване се проведе на 15 декември 2023 г. в бизнес център „Капитал Форт“. Събитието събра над 60 представители на държавната администрация и местната власт. Тази година в конкурса се включиха общо 46 практики.

YouTube

Като представители на Областна администрация Разград, в събитието участваха директорът на дирекция Светлин Симеонов и главният експерт Атанас Мичев, които изготвиха формуляра за кандидатстване в конкурса. Отличието беше връчено лично от директора на Института за публична администрация Павел Иванов.

Той благодари на участниците в конкурса за тяхната активност и инициативност, и ги призова да продължават да развиват и да споделят добрите практики в държавната администрация, защото стойностните идеи трябва да бъдат забелязвани.

Практиката „Ела и преживей!“ – онлайн регионален портал за култура и туризъм за Централна Северна България“, за която Областна администрация бе отличена, е в категория „Социална отговорност”, в която конкуренция бе най-голяма – общо 26 кандидатури.

Кандидатурата беше изготвена в партньорство с Областна администрация Габрово, тъй като Регионалният портал за култура и туризъм за Централна Северна България „Ела и преживей!“ е създаден през 2022 г. като обща инициатива на областните управи в Разград и Габрово. Идеята на двете администрации беше подкрепена от областните управители на Велико Търново, Русе, Силистра и Плевен.

Съвместната инициатива представлява иновативен подход за насърчаване на туризма и подкрепа на културата. В базирания в социалната мрежа Фейсбук онлайн портал се публикува актуална информация за културни събития, фолклорни и кулинарни фестивали, концерти, събори и изложби, както и за атрактивни туристически обекти и маршрути в Централна Северна България. Платформата се превърна в източник на интересни идеи за посещения на събития и туристически дестинации.

Информацията в портала се поддържа на доброволчески принцип от представители на областните администрации в Централна Северна България.

Регионалният онлайн портал може да посетите на следния линк: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083087391811 .

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе