Коледен базар набира средства за деца в Кубрат

И тази година Община Кубрат се включи в благотворителния Коледен базар, посветен на деца в неравностойно положение – „От деца – за деца“.

Коледните артикули и украшения са изработени с много любов и старание от ученици на СУ „Христо Ботев“ – Кубрат, от възпитаници на Професионалната гимназия в града, от Центъра за подкрепа, личностно развитие в Кубрат – ОДК и граждани.

YouTube

Днес базарът беше открит от общинското ръководство, начело с кметът Алкин Неби, неговите заместници – Мирослав Йорданов и Женифер Пойраз, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ Здравко Вутов, секретарят на МКБППМН – гр. Кубрат, д-р Надие Карагьозова, служители на администрацията и граждани.

Базарът е отворен от 08:00 до 17:00 часа и е разположен на първия етаж в сградата на Община Кубрат. Коледното изложение е отворено за всички желаещи, които искат да помогнат на нуждаещите се.

Във фоайето на администрацията вече са изложени ръчно изработени фигурки, ароматни восъчни свещи, коледни картички, ръчно направени венчета, сладки, питки и други изненади. Цени за изделята не бяха определени, тъй като става въпрос за благотворителност. Организаторите обаче призоваха хората да отделят по възможност повече, тъй като набраните средства ще бъдат в помощ на две деца в неравностойно положение. Тази година коледният базар е посветен на 10-годишната Вяра Христова и Нурхан Рушид от 9-ти клас – примерни възпитаници на СУ „Христо Ботев“ – гр. Кубрат.

„Призивът ни е насочен към жителите и гостите на града да заповядат на място и да се включат активно в закупуването на красивите коледни изделия в подкрепа на учениците“, призова кметът Алкин Неби, който заедно с ръководството на администрацията, също се включи в благотворителното мероприятие.

Базарът ще бъде отворен и утре от 17:00 часа по време на благотворителната среща на Кмета Алкин Неби и общинското ръководство с представители на бизнеса, директори на учебни заведения, ръководители на институции, кметове и общински съветници.

Община Кубрат благодари на всички инициатори, организатори, участници и граждани, включили се в благородната коледна инициатива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе