Коледа на колела в Разград на 25 декември

Клуб „Зелена стъпка“ кани всички на коледна велосипедна обиколка на град Разград със старт и финал площад „България“ (пред паметника на майстор Манол).

Събитието ще бъде в понеделник (25 декември) от 12 часа с велосипеди, коледно настроение и може би с коледни екипи. Организаторите ще осигурят топъл чай на финала. Желателно е да си носите съд за чая (чаша или бидон за колело).

YouTube

Маршрутът е с дължина 4.5 километра и е по улици с автомобилно движение. Спазвайте правилата за движение и бъдете внимателни! Завоите са предимно десни, за осигуряване на повече безопасност. Караме бавно, от дясно и в група. Това НЕ е състезание! Ще осигурим водач и затварящ групата. Водачът не трябва да се изпреварва. Затварящият групата кара последен. Трасето може да бъде съкратено по желание на няколко места за тези, на които им стане студено или просто твърде дълго.

Старт от паметника на майстор Манол в посока изток по пешеходната зона, веднага десен завой по ул. „Хр Балкански“ и „Н. Вапцаров“, преминаване пред Езиковата гимназия, на края на оградата на училището ляв завой по ул. „Стефан Караджа“, на кръговото десен завой по бул. „България“, все направо до края на булеварда, където на светофара правим остър десен завой и продължаваме по бул. „Априлско въстание“ на светофара на кръстовището с ул. „Странджа“ завиваме на дясно. На кръговото отново в дясно по ул. „Дунав“ и все напред до ул. „Паркова“, където правим десен завой, минаваме по Панчоолу мост, на кръговото десен завой по ул. „Св.св Кирил и Методий“, заобикаляме градинката на площад „Независимост“ по улицата и при Часовниковата кула правим десен завой покрай пазара по ул. „Марица“, при Ичкурна чешма най-после ляв завой по ул. „Арда“, още един ляв по бул „България“ и финишираме за чай.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе