Седем паралелки „Първенци по превенция“ отличи МКБППМН-Кубрат

Четири паралелки от СУ „Христо Ботев“  (1 „а“, 1 „б“, 4 „б“ и  6 „б“ кл.) и три паралелки от ОУ „Васил Левски“ – Беловец (2, 3 и 4 кл. ) получиха сертификат „Първенци по превенция“ от кубратската комисия в дните преди коледната ваканция. През първия учебен срок посочените паралелки се включиха активно в предизвикателствата на комисията и реализириха съвместни събития от превантивно–образователната програма „ Превенция чрез добротворчество“.

YouTube

С оригинални решения на вниманието на подрастващите бяха поставени теми, като: „Магията на доброто“, „Активно доброволчество-ползи и възможности“, „Посланията на есенния лист“, „Четеното е полезно“ „Толерантен всеки ден“ и др. Децата бяха почерпени, а класните им ръководители получиха похвала от секретаря на комисията д-р Н. Карагьозова, за разбирането им, че превенцията е част от общия образователно-възпитателен процес и дава възможност за създаване на творческа среда, в която учители, деца, специалисти и родители имат възможност да си сътрудничат и партнират в интерес на детето. Съвместната работа даде възможност, децата да се запознаят с различни национални кампании, от които станаха част и разбраха истинския смисъл на доброволчеството, като акт на щедрост.

През годината, Мкбппмн-Кубрат си партнира още с училища от страната.   Сред тях училища от София, Добрич, Перник, община Нови пазар и др.  Ръка за партньорство подаде и Образователен-център „Малвина“-Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе