Празнична приказка

Били ли сте някога свидетели на момент на чиста, неподправена радост, която надхвърля простото щастие? Онзи вид радост, която кара очите ви да блестят, гласът ви да става по-силен, усмивката ви да стига „до ушите“ и да ви кара да скачате и да бягате, чувствайки се наистина жив. Тази радост, която носи усещане за чиста наслада и блажена еуфория.

Е, аз я срещнах вчера в един обикновен магазин.

YouTube

Както става преди Коледа, магазините са пълни с хора, които се опитват да направят последните си покупки за празника. Въздухът е зареден с празничен дух, пътеките са украсени с мигащи светлинки и празнична украса. Коледните мелодии, свирещи тихо на заден план, добавят нотка  магия към сцената. А рафтовете са пълни с подаръци, всеки внимателно подбран, за да донесе радост в нечие сърце.

Влизайки в магазина, се разминах с две момчета; Аз се качвах по стълбите, а те се насочваха надолу. И двамата изглеждаха на около 20 години. Едно от момчетата енергично обясняваше нещо на приятеля си. В един момент извади огромно плюшено мече от чантата, която носеше, а очите му блестяха от вълнение. Неговата заразителна усмивка беше толкова изразителна, че предизвика усмивка и на моето лице. След като показа за кратко мечока, той внимателно го прибра обратно в чантата и слезе по стъпалата, вземайки две наведнъж. А на последното стъпало дори скочи от радост.

Тогава си представих дамата на неговото сърце. Как ще разопакова подаръка, как очакването й ще нараства с всеки разгънат слой опаковъчна хартия. И когато плюшеното  мече се появи, почти можех да чуя смеха й, да видя очите й да светят от радост и да усетя истинското щастие.

Тази импровизирана любовна история разкри една вечна истина – радостта, произтичаща от даването, превъзхожда радостта от получаването.Това е изкуството да накараш някого, на когото държиш, да се почувства специален, особено по време на вълшебния празничен сезон.

Автор: Десислава Маринова

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе