Коледен концерт в Кубрат

На 20 декември в Ритуалната зала при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ в Кубрат се превърна в красива сцена за коледния концерт „Тиха нощ, свята нощ“. Събитието беше открито от малки коледари, които с поздрави за здраве и берекет въведоха публиката в коледния дух.

Събитието беше уважено от заместник-кметът на община Кубрат Женифер Пойраз, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ към Общината Здравко Вутов, и председателят на читалището в Кубрат инж. Руси Русев. Присъстваха и местни общественици, множество жители на Кубрат, родители и близки на участниците, които се насладиха на вълнуващите изпълнения.

YouTube

Концертът откри секретарят на читалището Толя Тодорова, която с топли думи благодари на публиката за доверието към културната институция, поверявайки децата си на опитните и доказали се професионалисти.

Тодорова изрази благодарност и към школите за модерни и народни танци, както и към школите за рисуване и пеене, подчертавайки ролята и на творческата работилница към читалището.

Ръководителите на школите – Цветалина Генчева, Катя Лапатова, Димитър Атанасов, Гинка Панчева, Диана Илиева и Сийка Русева, бяха удостоени с заслужени аплодисменти за своята, работа и предано ръководство. Школите към читалището се гордеят с близо 120 деца, които изразяват своите творчески заложби.

Специални благодарности бяха отправени още към г-н Здравко Вутов, който е и дългогодишен художествен хореограф и предан радетел на читалищното дело. Неговата роля в обогатяването на културния живот на града е неоценима и е от изключително значение.

Децата от читалищния детски фолклорен ансамбъл впечатлиха с красиви народни танци и нови художествено-музикални изпълнения. Талантливите певци Алекс Евгениев, Даная Драганова, Нурхан Рушид, Мария Енчева и мъничката Адел Кенар спечелиха сърцата на публиката, като последната беше отличена с цветя и овации.

В края на концерта се появи и Дядо Коледа, който с неизмерима топлина пожела на публиката и жителите на Кубрат най-вече здраве, щастие и весело посрещане на коледните и новогодишни празници. Белобрадият старец и неговите весели помощници раздадоха на всички деца подаръци и лакомства, предизвиквайки радостни усмивки. За атмосферата от вълнение и веселие се погрижи оркестър „Славяни“, които завършиха вечерта с неизгасващо вълшебство и музикална радост.

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ "ТИХА НОЩ, СВЯТА НОЩ" СГРЯ СЪРЦАТА НА КУБРАТЧАНИТази вечер, Ритуалната зала при Народно читалище "Св….

Posted by Община Кубрат on Wednesday, December 20, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе